20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestylewww.andalucia.ro: portalul lui Leonard Muha de la Ca$$a Loco pentru cei care...

www.andalucia.ro: portalul lui Leonard Muha de la Ca$$a Loco pentru cei care vor concedii în Spania

Plecat de patru ani din România și stabilit în zona spaniolă de coastă a Mării Mediterane unde, înainte, și-a petrecut niște ani buni toate concediile, Leonard Muha s-a lansat în industria de turism ca ghid on- și offline pentru românii care nu cunosc regiunea și nu vor să riște experiențe neplăcute.

Leonard deține deja un site, www.andalucia.ro, unde oferă ponturi referitoare la cazare, obiective turistice, climă, prețuri, în sfârșit, informațiile bazale, „de supraviețuire”, pentru concediile de pe coasta Andaluziei. Printre altele, atenționează Leonard, așteptați-vă să nu prea găsiți vorbitori de engleză (în cuvintele acestuia „probabilitatea de a gasi un agent imobiliar vorbitor de engleza e cam aceeasi cu care vei intalni un vorbitor de chineza in Cugir”) și înarmați-vă cu multă răbdare, întrucât „sentimentul e ca și cum tu conduci un BMW (second hand, dar totuși nervos) și ești înconjurat de zeci de Renault-uri, Peugeot-uri și Seat-uri, care toate torc ca niște pisicuțe la soare, imperturbabile și de neclintit la claxoanele tale isterice”.

Așa cum se vede, stilul e alert, amuzant și concis, conlucrând la el poetul acid de la Ca$$a Loco, spiritul de observație al jurnalistului rodat la Evenimentul Zilei și romancierul cinic care a dat în gât lumea show bizz-ului într-un roman publicat la Polirom,Un rol pentru Andra.

Portalul are patru secțiuni: Plaja, Vremea, Cultura, Jurnalul.

Jurnalul face o istorie a plecării în Spania, cu ceva amănunte destul de juicy despre o relație cu o anume Roșcata. Cultura vorbește despre festivaluri, evenimente culturale sau obiective istorice.

Vremea descrie clima de pe coasta mediteraneană a Spaniei: iunie și septembrie sunt lunile cele mai bune pentru concediu, iulie-august fiind prea aglomerate. Mai și octombrie sunt, de asemenea, luni bune, cu temperaturi de vară. Decembrie e ultima lună cât de cât turistică, cu zile care permit chiar plajă (însă la 17- 18 grade). Intervalul ianuarie – martie e nefrecventabil, fiind sezonul vânturilor, greu de dus chiar și pentru cei care locuiesc în zonă.

Din secțiunea Plaja am reținut că Malaga e celmai pet-friendly oraș din Spania, statut reglementat printr-o hotărâre numicipală cu 40 de articole; practic lucrurile sunt pe de-andoaselea – mai exact, în Malaga, pentru a nu permite accesul într-o incintă comercială a animalelor de companie ai nevoie de o dispensă specială eliberată de primărie.Am mai reținut că – spre deosebire de Grecia sau Turcia –  Spania preferă ca politică turistică sejuruile individuale în dauna celor din resorturi all inclusive care sunt foarte scumpe: „ Aici în sezon, un hotel all inclusive poate însemna 290 euro/zi/2 persoane”, explică Leonard.

Destinații ofertante cărora Leonard le consacră articole pe site sunt Torre del Mar, Nerja, stațiunea expaților din nordul mohorât al continentului nostru, Tarifa, stațiunea de la Marea Mediterană pentru amatorii de surf și kite – sau, ceva mai la interior, Sierra Nevada, stațiunea de schi a Spaniei, „unde poți să schiezi și să faci plajă”.

În concluzie, o lectură mai mult decât utilă pentru cei care vor să aducă cu un pas mai aproape de realitate visul unui concediu andaluz.

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă