27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleWaveboard-ul – o noua distractie pentru cei mici

Waveboard-ul – o noua distractie pentru cei mici

Waveboard-ul este un skateboard cu 2 roti ce are in constructia lui doua placi unite de o bara de torsiune. Pe piata exista waveboard copii pentru toate varstele si chiar si pentru cei mai inaintati in varsat, ce au spiritual de copil foarte bine dezvoltat. 

 

Ce va ofera waveboard?

In primul rand – distractie la maxim, apoi o buna tonifiere a musculaturii prin incercarea de mentinere a echilibrului, ceea ce presupune exercitiul tuturor muschilor picioarelor, fesieri, abdomen si spate.

Cele doua placi unite de bara de torsiune permit utilizatorului intoarceri la 360 grade, coborari pe pante, etc. Daca atunci cand va plimbati cu skateboard-ul trebuia sa va deplasati prin impingerea cu piciorul, in cazul waveboard-ului va trebui sa va lasati greutatea pe piciorul din spate si pivotand cele 2 placi in miscari opuse va veti deplasa fara probleme.

 

Tipuri de waveboard

In orice magazin articole sportive veti gasi variante clasice, concepute pentru toate nivelurile de experienta, precum si variante electrice. Ambele modele se aseamana prin faptul ca se vor manevra mecanic, cu ajutorul fortei utilizatorului. Exista disponibile placi pentru copii, pentru incepatori, intermediari sau avansati. Cele pentru copii se recomanda a fi utilizate incepand cu varsta de 8 ani. Cele pentru incepatori sunt modele ce prind viteza mai redusa si au o platforma solida. Cele pentru avansati sunt mult mai agresive, au centrul de gravitatie mai aproape de sol, astfel incat utilizatorul sa aiba stabilitate si la viteze mari.

Un waveboard electric este mai greu de gasit, exista insa in comert, fiind echipat cu un motor dispus la roata din spate, propulsat pe baterii tip litiu. Veti reusi sa prindeti o viteza mult mai mare, in functie de puterea motorului, efortul depus fiind minim.

Exista chiar si varianta cu telecomanda wireless, pentru a putea controla directia. Acesta este insa mai scump mai scump.

 

Cat sunt de performante aceste waveboard-uri?

Un waveboard profesional permite o miscare a rotilor la 180° si 360°, iar unele modele permit chiar si la 720°. In functie de viteza pe care o poate prinde, veti sti daca modelul pe care l-ati achizitionat este potrivit pentru o simpla plimbare sau poate fi utilizat pentru a face diferite trucuri pe panta.

Este foarte important sa luati in considerare duritatea rotilor. Un incepator va avea nevoie de un waveboard cu roti moi, care absorb mai bine impactul cu asfaltul. O persoana mai experimentata va opta pentru unele tari, ce vor prinde o viteza mai buna.

In ceea ce priveste constructia rulmentilor, si aici conteaza ceea ce veti alege. Fiecare waveboard are un anumit tip de rulmenti, pentru a prinde o viteza mai mare sau suficienta viteza pentru a invata miscarea. Specialistii in acest domeniu vor sti exact ce sa va recomande in functie de necesitatile dumnevoastra.

 

Pret waveboard

Pretul unui astfel de accesoriu depinde, de calitatea materialului din care este confectionat cat si a designului, si a nivelului de performanta oferit. Dupa cum bine stim, un waveboard electric este mult mai scump, insa si beneficiile vor fi mai multe. Daca sunteti incepator si doriti sa optati pentru ceva mai ieftin, recomandam sa va indrepti catre o marca de renume, deoarece un produs no-name, desi este mult mai ieftin, va crea discomfort si va incepe sa scoata zgomote deranjante in timpul condusului.

 

Accesorii si dotari

Indiferent ca aveti experienta sau sunteti incepator, trebuie sa achizitionati o placa cu suprafata antiderapanta, care ofera o fixare sigura pentru papuci si care sa va ajute sa initiati miscarea necesara avansarii, fara sa va dezechilibrati si sa cadeti. La fel de importane sunt si accesoriile pentru siguranta, precum casca de protectie, cotierele si genunchierele, in special daca utilizatorul este copil. Puteti, de asemenea, sa achizitionati si o pereche de manusi care s ava protejeze palmele de zgarieturi, in cazul unui eventual accident. 

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă