2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleVot final pentru sanctificarea Papei Paul

Vot final pentru sanctificarea Papei Paul

Papa Francisc a convocat un consistoriu – o întâlnire formală a cardinalilor – pentru a aproba canonizarea Papei Paul al VI-lea şi a lui Oscar Romero, preotul din El Salvador asasinat, se precizează în comunicatul Vaticanului.

Cu toate acestea, Paul al VI-lea şi Romero vor intra oficial în panteonul sfinţilor catolici doar după celebrarea slujbelor de canonizare care vor avea loc într-o etapă ulterioară.

Paul al VI-lea a fost papă între 1963 şi 1978 şi a rămas în amintirea catolicilor în special pentru încheierea cu succes a Conciliului Vatican II, care a marcat istoria Bisericii prin implementarea unor reforme vaste, inclusiv renunţarea la slujba în limba latină în timpul serviciilor religioase obişnuite.

Acesta a confirmat, de asemenea, o îndelungată interdicţie privind avortul şi utilizarea contraceptivelor artificiale, lansând documentul Humanae Vitae, în 1968, o perioadă care a însemnat revoluţia sexuală pentru cea mai mare parte a lumii occidentale.

Monseniorul Romero, arhiepiscop de San Salvador, a fost un critic înverşunat al încălcării drepturilor omului comise de armată şi rebelii de stânga la începutul războiului civil din El Salvador din perioada 1980-1992.

Cunoscut drept ”Sfântul Romero al Americilor”, preotul a fost împuşcat mortal de un lunetist aparţinând unui grup de extremă-dreapta în anul 1980, pe când celebra slujba.

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă