Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vot final pentru sanctificarea Papei Paul

Votul final pentru sanctificarea Papei Paul al VI-lea şi a arhiepiscopului Oscar Romero, considerat un martir de către catolicii din America Latină şi nu numai, va avea loc la 19 mai, a anunţat joi Vaticanul.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2018 - 17:47

Papa Francisc a convocat un consistoriu - o întâlnire formală a cardinalilor - pentru a aproba canonizarea Papei Paul al VI-lea şi a lui Oscar Romero, preotul din El Salvador asasinat, se precizează în comunicatul Vaticanului.

Cu toate acestea, Paul al VI-lea şi Romero vor intra oficial în panteonul sfinţilor catolici doar după celebrarea slujbelor de canonizare care vor avea loc într-o etapă ulterioară.

Paul al VI-lea a fost papă între 1963 şi 1978 şi a rămas în amintirea catolicilor în special pentru încheierea cu succes a Conciliului Vatican II, care a marcat istoria Bisericii prin implementarea unor reforme vaste, inclusiv renunţarea la slujba în limba latină în timpul serviciilor religioase obişnuite.

Acesta a confirmat, de asemenea, o îndelungată interdicţie privind avortul şi utilizarea contraceptivelor artificiale, lansând documentul Humanae Vitae, în 1968, o perioadă care a însemnat revoluţia sexuală pentru cea mai mare parte a lumii occidentale.

Monseniorul Romero, arhiepiscop de San Salvador, a fost un critic înverşunat al încălcării drepturilor omului comise de armată şi rebelii de stânga la începutul războiului civil din El Salvador din perioada 1980-1992.

Cunoscut drept ''Sfântul Romero al Americilor'', preotul a fost împuşcat mortal de un lunetist aparţinând unui grup de extremă-dreapta în anul 1980, pe când celebra slujba.

Comentarii

loading...