14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleVocalistul trupei Iron Maiden, Bruce Dickinson împlineşte 60 de ani

Vocalistul trupei Iron Maiden, Bruce Dickinson împlineşte 60 de ani

Din timpul şcolii, Bruce este pasionat de muzica rock, fiind un mare fan Deep Purple. Studiază istoria la Universitatea din Londra. În timpul facultăţii cântă în mai multe trupe precum Styx, Speed sau Shots, dar imediat după licenţă, în 1979, devine vocalistul trupei Samson (membră activă a curentului NWOBHM alături de Iron Maiden, Saxon sau Def Leppard). Cu Samson el va înregistra 3 albume de studio până în 1982, când se alătură trupei Iron Maiden.

A părăsit trupa de heavy metal Samson pentru a se alătura Iron Maiden, înlocuindu-l pe Paul Di’Anno, în 1981, potrivit imdb.com. După un an de zile se face deja remarcat în topurile din Marea Britanie cu primul album “The Number of the Beast”. Astfel, Iron Maiden începe să devină una dintre cele mai populare trupe de heavy metal din lume datorită spectaculoaselor show-uri de pe scenele de pretutindeni precum şi single-urilor şi albumelor realizate de membrii trupei. Trupa britanică a lansat de-a lungul anilor 16 albume de studio, care s-au vândut în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial.

La începutul anilor ’90 îşi extinde preocupările şi în afara domeniului muzical realizând o nuvelă comică intitulată “The Adventures Of Lord Iffy Boatrace”. Mulţimea de fani i-a catalogat cartea în lista bestseller-urilor. A mai scris şi cartea “The Missionary Position”.

În 1993 renunţă la Iron Maiden pentru a se dedica carierei solo. Printre albumele sale amintim: “Tattooed Millionaire” (1990), “Balls To Picasso” (1994), “Skunkworks” (1996), “Accident of birth” (1997), “The Chemical Wedding” (1998), “Tyranny of Souls” (2005); a mai realizat albumele live “Alive in Studio A” (1995), “Scream For Me Brazil” (1999) şi compilaţia “The Best of Bruce Dickinson” (2001).

În 1995 a fost prezentator la postul de radio BBC Radio 1. Revine în Iron Maiden în 1999, împreună cu chitaristul Adrian Smith. Bruce Dickinson a practicat şi scrima, fiind la un moment dat considerat între primii zece scrimeri din Marea Britanie. A fost prezentatorul unei serii TV de 5 părţi despre aviaţie, numită “Flying Heavy Metal”, difuzată de Discovery Channel.

De asemenea, este pilot profesionist de avion pilotând un avion Fokker Dr1. Când nu se află în turneu sau înregistrează îşi petrece o mare parte a timpului la Cardiff Aviation Limited, o unitate de întreţinere a aeronavelor din Ţara Galilor, pe care a fondat-o în 2012 împreună cu pilotul Mario Fulgoni, potrivit www.bruceaeris.co.uk. Cardiff Aviation este specializată în întreţinerea avioanelor comerciale Airbus şi Boeing şi instruirea piloţilor. În 2016 a pilotat avionul comercial al companiei Air Djibouti, un Boeing 737, care a efectuat un zbor după o pauză de 14 ani, cu plecare din Cardiff (Marea Britanie).

În 2015 a declarat că suferă de cancer la limbă. A fost căsătorit de două ori, iar din al doilea mariaj are 3 copii.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă