10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleViorel Catarmă vrea îmbrățisări de infectare cu Covid-19! Soția și fiica l-au...

Viorel Catarmă vrea îmbrățisări de infectare cu Covid-19! Soția și fiica l-au părăsit!

Viorel Cataramă, preşedintele Partidului Dreapta Liberală, soțul medicului estetician, Adina Alberts, vrea să se infecteze cu COVID-19. Drept pentru care a mers în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, unde, până acum, peste 70 de persoane au fost infectate cu coronavirus, conform Mediafax. „Am venit să discut cu oamenii şi să mă îmbrăţişez cu ei, deşi sunt suspecţi de coronavirus, deşi localitatea e carantinată, cu mare risc, aşa cum am spus cred că măsurile de ridicare drepturilor şi libertăţilor ale oamenilor şi de falimentare a economiei este o măsură greşită”, a spus politicianul.

De partea cealaltă, soția sa, Adina Alberts este întâi de toate medic și consideră că este responsabilă pentru sănătatea celor din jur, argumentând că virusul cu care ne luptăm acum este „un inamic necunoscut” despre care nu avem încă toate datele medicale necesare. Astfel că, medicul a luat decizia de a părăsi domiciliul conjugal, pentru o perioadă, împreună cu fiica sa, și a-l lăsa singur pe Viorel Cataramă în „experimentul ”său.

Ea a explicat totul în postarea făcută pe Facebook:

„De zece ani merg braț la braț cu un om puternic

Eu, Adina Alberts sunt medic. El, Viorel Cataramă este economist. Împreună suntem o familie unită, dar separat suntem produsul profesional al multor ani investiți în domeniile pe care ni le-am ales. Eu cu convingerile, motivațiile și aspirațiile proprii. El cu certitudinile și deciziile lui.

În orice familie există divergențe de opinie. Și consider că trebuie să avem înțelegere față de partener, să încercam să respectăm voința acestuia chiar dacă suntem total împotriva demersului ales

Ați auzit probabil că Viorel Cataramă dorește să se infecteze cu COVID-19 pentru a arăta tuturor că „am făcut din țânțar, armăsar”.

Eu sunt total împotriva unei astfel de abordări. Încă nu ne cunoaștem îndeajuns inamicul. Încă nu avem definit un medicament eficace. Este ceva nou, perfid, instabil. Riscul e prea mare. Chiar dacă cercetările mele frenetice în a găsi, de fapt în a intui soluții rapide anti-Covid, m-au condus către niște descoperiri surprinzătoare care m-au făcut să mă întreb dacă lumea medicală mondială chiar „e sănătoasă la cap” (dacă îmi permiteți un limbaj colocvial) și, chiar dacă toți am început să simțim că parcă ceva nu este în regulă cu această pauză mondială impusă, totuși cred că noi nu trebuie să fim subiecți în astfel de experimente.

Ca medic, am văzut coronavirusul ca o amenințare asupra oamenilor – pe care am jurat să-i protejez și să-i ajut

Viorel Cataramă a ales să privească pandemia de SARS-CoV-2 ca o amenințare asupra economiei.

Și vrea să dovedească tuturor că are dreptate supunându-se unui experiment riscant

Așa că drumurile noastre se despart pentru o perioadă. Știu că ne va fi foarte greu, dar nu pot trece peste menirea mea de medic, de mamă și de fiică.

O perioadă mă voi muta de acasă, împreună cu fetița noastră, astfel încât să nu ne expunem acestui virus.

Determinarea lui de a demonstra că poporul român nu merită să primească „marea foamete” cu brațele deschise l-a făcut să ia această decizie.

Cu sufletul îndoit, îi admir acest simț al dreptății.”. A scris Adina Alberts pe Facebook.

Între timp, Viorel Cataramă și-a dus la îndeplinirie dorința la Slobozia. Astfel că dacă oamenii au venit să ia măşti, Viorel Cataramă a început să-i îmbrăţişeze pe toţi.

„N-avem, domnule. De ce să ne fie frică, degeaba? Dacă nu avem boală, nu suntem bolnavi, nu nimic, de ce să ne fie frică?”, a spus o persoană aflată lângă Viorel Cataramă.

Printre cei cu care s-a îmbrăţişat Viorel Cataramă la Bărbuleşti a fost şi un fost pacient COVID-19. Ca dovadă, el a adus un bilet de externare de la Spitalul Municipal „Anghel Salligny” din Feteşti, unde a primit, timp de trei săptămâni, tratament pentru coronavirus.

„Nu neg posibilitatea de a mă infecta, nu neg posibilitatea ca în două-trei săptămâni să fiu în mormânt, dar asta ca o posibilitate teoretică”, a spus Cataramă.

După îmbrăţişările primite la Bărbuleşti, Viorel Cataramă a plecat acasă.

„În momentul în care plec de aici voi fi singur, merg direct acasă şi mă izolez, astfel în cât să aştept rezultatul”, a adăugat preşedintele Partidului Dreapta Liberală.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă