20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleViitorul turismului în Deltă – hoteluri plutitoare de 4 stele

Viitorul turismului în Deltă – hoteluri plutitoare de 4 stele

“Flotelul” (hotelul plutitor) este cea mai nouă tendință în turismul sustenabil și are potențial să devină noua normă pentru turismul din Delta Dunării.

GLO Marine, o companie românească de arhitectură navală propune două concepte de hoteluri plutitoare de 4* destinate operatorilor turistici din Delta Dunării sau din alte zone cu apă din România. Hotelurile au o lungime de aproximativ 40 m și o lățime de 9.5 m și pot acomoda până la 28 de pasageri și un echipaj permanent de 4 persoane. Ambele concepte au pe puntea principală 12 camere duble cu baie proprie (16 mp) și un apartament cu două camere pentru 4 pasageri (36 mp). Toate camerele au balcon, smart furniture și console pentru controlul luminilor, televizorului și aerului condiționat. Pe puntea intermediară se află un restaurant cu terasă, iar pe cea exterioară sunt amenajate un bar, două jacuzzi, zona de șezlonguri și zona de lounge. Fie că sunt atrași de activități în aer liber precum pescuit, SUP, caiac, fie că își doresc doar relaxare, turiștii care aleg un hotel plutitor primesc garantat o experiență memorabilă.

”Conceptele GLO Marine includ estetica și confortul unui hotel de 4* și oferă un spațiu ideal pentru o familie sau un grup de prieteni care caută să petreacă o vacanță departe de aglomerație. Designul hotelurilor este integrat în mod firesc cu natura și tot la natură ne-am gândit când am decis că aceste concepte vor fi sustenabile – am inclus materiale eco și sustenabile, energie regenerabilă, panouri solare, waste management etc. Mai mult, pentru a reduce nivelul de zgomot și emisii, noi vom propune cumpărătorilor varianta de propulsie hibridă”, spune Radu Procop, director de marketing GLO Marine.

 

În ultimii ani, turismul în Delta Dunării a urmat un trend ascendent.

În 2018, activitatea turistică din Delta Dunării a avut o creștere record, cu aproximativ 70% mai mare față de 2017 (în timp ce creșterile înregistrate la nivel de țară erau de 6%).

În 2019, cifrele au păstrat o creștere generală, de 2%, dar cu o scădere a numărului de turiști străni, cauzată, probabil, de turismul de slabă calitate.

”Multe dintre hotelurile existente în Delta Dunării au recenzii proaste, semn clar că design-ul lor nu se potrivește cu așteptările turiștilor din 2020, deci există o nevoie clară pentru un design nou și fresh. În plus, tehnologia actuală permite construcția unui hotel plutitor sustenabil la prețuri mult mai mici față de acum câțiva ani și există și multe oportunități de finanțare, prin fondurile structurale, de pildă”, spune Liviu Gălățanu, director Comercial GLO Marine.

În ce privește hotelurile plutitoare, în prezent există 36 în Deltă, cu aproximativ 700 locuri de cazare. Cel mai vechi are 24 de ani și cel mai nou 5 ani.  

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...
Ultima oră
Pe aceeași temă