7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleViitorul paharelor de carton

Viitorul paharelor de carton

Cartonul folosit in fabricarea paharelor de carton este bio-degradabil, insa nu si folia de plastic folosita pentru a face paharele rezistente la umezeala. In calitate de consumator responsabil sau om de afaceri constient de impactul actiunilor tale asupra mediului inconjurator, probabil ca te intrebi daca paharele de carton sunt o optiune mai buna decat cele de plastic.

Data viitoare cand iti comanzi cafeaua la pachet de la un lant mare de cafenele, ia-ti o secunda si uita-te la paharul pe care il tii in mana. Cel mai probabil este din carton, captusit cu o folie foarte subtire de plastic sau ceara. Daca iti cumperi cafea sau ceai de la vanzatorii stradali mai mici, sunt sanse mari sa fii servit intr-un pahar de plastic micut. In sala de asteptare de la dentist, la bufetul unei lansari de carte sau in birourile mici gasesti astfel de pahare de plastic, al caror viitor urmeaza sa se schimbe radical.

Piata paharelor de unica folosinta este inca dominata de plastic, desi se iau masuri la nivel mondial ca acesta sa fie inlocuit de hartie si carton. Pentru consumatorii preocupati de calitatea si bio-degradabilitatea produsele folosite, viitorul este clar: paharele de carton vor deveni noul pahar de unica folosinta utilizat in toate situatiile in care se servesc bauturi calde sau reci.

Paharele de carton sunt mai bune datorita naturii lor biodegradabile. La capitolul reciclare,  paharele de carton castiga detasat caci hartia este reciclabila si biodegradabila prin insasi natura ei. Acesta este un avantaj foarte mare in economia prezentului.

Daca ne uitam la procesul de fabricare, vom observa etapa de sigilare a paharului in care este aplicat un strat de LDPE (polietilena cu densitate scazuta) pe peretii si fundul paharului pentru a preveni absorbtia lichidului de catre carton. Acest strat de LDPE este singurul dezavantaj al paharului de carton, deoarece este un material de plastic, ceea ce ingreuneaza reciclarea paharului.

Si in aceste conditii reciclarea este posibila, insa in conditii specifice. Un proces specializat este folosit pentru a separa stratul de LDPE si cartonul. Astfel, pulpa de hartie este pulverizata si reciclata, filtrata de impuritati, si folosita pentru a fabrica alte produse pe baza de hartie.

In viitorul apropiat, paharele de carton vor inlocui treptat toate paharele de plastic din industria bauturilor gata preparate precum ceai, cafea, smoothies, sucuri reci din hoteluri, aeroporturi si gari si chiar in casele noastre cand sunt de preferat paharelor de sticla.

Industria paharelor de carton cunoaste o crestere semnificativa datorita cererii dar si proceselor de productie etice. Dupa folosire, paharul de carton devine inofensiv caci este usor de reciclat, ceea ce il face preferat de consumatorii mici si mari. Un alt motiv pentru oferta mare si cererea pe masura este impactul sau asupra costurilor de productie. Intra pe PaharulMeu.ro si vei gasi oferta mare de pahare de carton la preturi accesibile pentru toate bugetele. Ia in considerare si linguritele din lemn pentru cafea, mult mai potrivite si mai bune pentru sanatatea noastra decat betisoarele de plastic.

Paharele de carton sunt potrivite atat pentru bauturi reci cat si calde si pot fi sigilate cu un capac de plastic. Dimensiunile variaza in asa fel incat sa acopere toate nevoile clientilor, in special in perioada nuntilor si a festivalelor. In viitorul apropiat, cantitatea de hartie reciclata folosita la fabricarea

paharelor de carton va creste considerabil – o tendinta ce va intari suprematia lor asupra paharelor de plastic.

Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă