13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleVIDEO Costumul de vânătoare al lui Nicolae Ceaușescu, licitat pentru o sumă...

VIDEO Costumul de vânătoare al lui Nicolae Ceaușescu, licitat pentru o sumă neașteptată

Costumul de vânătoare a fost realizat de firma Eduard Kettner şi a fost însoţit de certificat RA-APPS. La licitaţie au fost cumpărate şi cizmele de vânătoare marca Atlas-65 şi şapca de vânătoare ale lui Ceauşescu, la 700 de euro, respectiv la 400 de euro, informează Agerpres.

Între loturile adjudecate s-au numărat şi: o pălărie a Elenei Ceauşescu, tip melon, marca “Întreprinderea de blănărie Vidra-Orăştie”, din lână – la 800 de euro, plic şi pantofi cu toc din piele de culoare verde tot ai Elenei Ceauşescu – la 600 de euro, un set format din tavă şi vază cu monograma Nicolae Ceauşescu – la 500 de euro, o machetă tractor dăruită de “Uzina Tractorul Braşov” lui Nicolae Ceauşescu – la 400 de euro. Toate aceste obiecte au avut certificate RA-APPS.

De asemenea, au fost cumpărate: o păpuşă primită cadou de către cuplul Ceauşescu – la 15 euro, o sticlă cu pepsi, provenind din stocul de protocol (cc. 1980) – la 50 de euro, o fotografie privată, de colecţie, cu Elena Ceauşescu într-un moment de relaxare (1959) – la 200 de euro, o fotografie de presă înfăţişându-l pe Nicolae Ceauşescu alături de Fidel Castro (Bucureşti, 1972) – la 350 de euro, două fotografii personale, reprezentând-o pe Elena Ceauşescu pe plajă, – la 450 de euro, două tomuri “Las Bases”, cu dedicaţia preşedintelui Argentinei Juan Peron pentru Nicolae Ceauşescu (1973), – la 800 de euro.

La licitaţie au fost adjudecate şi câteva obiecte inedite: două indicatoare de telefon urban şi de Poştă Telegraf-Telefon-Radio (circa 1970-1980), – fiecare la 100 de euro, două pachete de ţigări marca “Litoral” şi “Pescăruş” – 25 de euro, un săpun “Oana” din anii 1980 – la 10 euro, o hârtie igienică produsă de Fabrica de hârtie Buşteni în anii ’80 – la 10 euro, un carnet de bonuri pentru alimente (3 ianuarie 1945) – la 75 de euro.

Cele mai bine vândute loturi ale licitaţiei au fost o tapiserie din lână reprezentându-i pe soţii Ceauşescu alături de părinţii lui Nicolae Ceauşescu şi un covor din lână “Erou al Neamului” reprezentându-l pe Nicolae Ceauşescu (cca 1975), fiecare la 1.600 de euro, un satin chinezesc primit de familia Ceauşescu cu ocazia ultimei vizite în China în octombrie 1988 – la 1.200 de euro.

Marţi, Artmark a organizat Licitaţia de artă postbelică şi contemporană, cele mai bine vândute loturi fiind lucrările: “La fereastră” de Ion Ţuculescu şi “Portes” de Horia Damian, la 14.000 de euro, respectiv la 10.000 de euro.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă