10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleVIDEO A murit Lys Assia, prima câștigătoare a concursului Eurovision

VIDEO A murit Lys Assia, prima câștigătoare a concursului Eurovision

Lys Assia a câştigat prima ediţie Eurovision, care a avut loc în anul 1956, în oraşul Lugano din Elveţia. Ea a cântat atunci melodia „Refrain”.

Apoi, Assia a mai participat la două ediţii ale concursului. În 1957, ea s-a situat pe locul opt în clasament, iar în anul următor s-a situat pe cel de-al doilea loc în top, cu melodia „Giorgio”.

Organizatorii Eurovision au descris-o drept „prima doamnă” a acestei competiţii şi au anunţat că plănuiesc să îi aducă mai multe omagii în următoarele zile.  Născută 1924, în Rupperswil, Elveţia, Lys Assia şi-a început cariera ca dansatoare, înainte de a deveni cântăreaţă.

Colaborarea ei cu organizatorii Eurovision a fost de durată, iar în 2005, Lys Assia a cântat pe scena concursului, la celebrarea împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea competiţiei.

La vârsta de 87 de ani, Lys Assia a decis să se întoarcă în competiţie şi a încercat, fără succes, să reprezinte Elveţia în concurs, în ediţiile din 2012 şi 2013.

Cele mai citite

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă