27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăLifestyleVeneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată

Veneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată

Veneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată până anul viitor, notează Euronews.

Schimbarea vine în ultima clipă, deoarece anterior au spus că sistemul va fi testat în iunie 2022. Cu toate acestea, autoritățile orașului au votat pentru a amâna introducerea taxei până la începutul anului 2023.

De ce introduce Veneția o taxă turistică?

După cum a dezvăluit Euronews Travel luna trecută, autoritățile orașului italian au anunțat decizia de a introduce taxa de intrare după ce orașul a fost „inundat” de vizitatori în weekendul de Paște.

Acestea au declarat că taxa este necesară pentru a limita numărul copleșitor de turiști de o zi care vizitează centrul istoric.
Sistemul de plată a fost pus la cale încă dinainte de pandemia de coronavirus. Dar a fost amânat pe fondul restricțiilor de călătorie COVID.

Întrucât numărul de vizitatori a revenit la nivelurile de dinainte de pandemie la începutul primăverii, consiliul municipal a decis să meargă mai departe cu taxa de intrare.

Acest lucru urmează interdicției impuse vara trecută de Veneția asupra navelor de croazieră și introducerii unui sistem de supraveghere video care monitorizează fluxul de turiști pe străzile orașului.

Înainte de pandemie, orașul se confrunta cu un număr nesustenabil de turiști. În sezonul de vârf, până la 110.000 de turiști vizitau orașul într-o singură zi, depășind cu mult populația rezidentă, care în prezent se ridică la aproximativ 50.000 de persoane.

În timp ce camerele de supraveghere au fost comparate cu măsuri de tip „big brother”, locuitorii din Veneția solicită de ani de zile reglementări mai stricte pentru vizitatori.
Cine va trebui să plătească taxa de intrare?
Taxa de intrare se va aplica vizitatorilor care sosesc în Veneția pentru o zi. Călătorii care își rezervă o noapte de cazare într-un hotel din centrul istoric sunt scutiți de acest cost suplimentar, deoarece aceștia plătesc deja o taxă de oraș de până la 5 euro pe noapte.

De asemenea, rezidenții, studenții și navetiștii nu vor trebui să plătească pentru a intra în oraș.

Se speră că sistemul de rezervare și taxa de intrare vor contribui la reglarea numărului de vizitatori în centrul istoric, în special a celor care rămân doar pentru o zi.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...

Numărul ucrainenilor care intră în România, din nou în creștere. Peste 12.900, ieri

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că ieri, prin punctele de frontieră, au intrat în România 108.013 persoane, dintre care 12.908 de...
00:01:42

VIDEO: Proteste în Los Angeles în urma anulării dreptului la avort

În urma hotărârii Curții Supreme a SUA de vineri, care a eliminat dreptul la avort la nivel național, recunoscut în urmă cu aproape 50...
Ultima oră
Pe aceeași temă