13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleGALERIE FOTO Vedete la redeschiderea Corso Summer Terrace by Veuve Clicquot,...

GALERIE FOTO Vedete la redeschiderea Corso Summer Terrace by Veuve Clicquot, la InterContinental

Invitații au savurat sortimente de șampanie Veuve Clicquot precum șampania de vară Veuve Clicquot Rich cu gheață și fructe, legume sau ceai negru. Acestea se regăsesc în meniul terasei, alături de fructe exotice și snacks-uri. Terasa are 25 de locuri la mese și în gondole odihnitoare și este deschisă în fiecare seară începând de la ora 18.00 până la ultimul client. Așadar, dacă vreți să ieșiți seara într-un loc chic în centrul orașului sau dacă organizați petrecere privată, puteți alege acum Corso Summer Terrace by Veuve Clicquot de la InterContinental București.

Rezervări: 0799.994.995 sau bucharest.restaurants@ihg.com.

Veuve Clicquot

1772 – se fondează Casa Clicquot, de către Philippe Clicquot, provenit dintr-o familie de bancheri și comercianți de țesături, dar și proprietar de vii. Ambiția lui a fost să treacă frontierele Franței, ajungând astfel primul exportator de șampanie, la Veneția.
1801 – se produce prima șampanie a Casei Clicquot.
1805 – Madame Clicquot – Barbe Clicquot Ponsardin – devine prima femeie de afaceri a timpurilor moderne, la 27 de ani, după ce soțul ei, fiul fondatorului, moare.
1814 – sparge blocada continentală și transportă pe vas 10.550 de sticle de șampanie în Rusia, la St. Petersburg; are un succes fulminant, șampania fiind lăudată de Puskin, Gogol și Cehov.
1816 – Madame Clicquot inventează așa-numita „riddling table“, o masă cu găuri în care se introduceau sticlele de sampanie cu gâtul în jos pentru a se putea colecta sedimentele în vederea degorjării. Acest procedeu a fost preluat ulterior și de alți producători.
1818 – Prima șampanie rose, așa-numita „rose d’assamblage“ – Madame Clicquot a cupajat șampania ei cu vinuri roșii Bouzy, astfel obținând prima champagne rose.
1872 – la 200 de ani de la înființarea Casei Clicquot, se decernează Premiul Business Woman Award 1986 – Louis Vuitton preia Veuve Clicquot, iar în anul următor se fondează LVMH (Moët-Hennessy-Louis Vuitton).

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă