24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăLifestyleDucele și ducesa de Sussex revin în Marea Britanie luna viitoare pentru...

Ducele și ducesa de Sussex revin în Marea Britanie luna viitoare pentru evenimente de caritate

Cuplul va participa la „evenimente de caritate” și va vizita și Germania în cadrul aceleași călători. 

Cei doi duci se vor întoarce în Marea Britanie cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea cărții Prințului Harry.

Astfel, există perspectiva că o vor vizita pe regină, acum în vârstă de 96 de ani, la Balmoral (Scoția) și că ar putea chiar să aibă o reconciliere mult așteptată cu ducele și ducesa de Cambridge, care până atunci vor fi instalați în noua lor proprietate din Windsor, la doar o aruncătură de băț de Frogmore Cottage ce le aparține ducilor de Sussex.

Cuplul a călătorit ultima dată în Marea Britanie pentru sărbătorile jubileului de platină. Au petrecut patru zile la Londra și au avut o singură apariție publică la Catedrala Sf. Paul pentru slujba de mulțumire. Ei i-au prezentat, de asemenea, Reginei pentru prima dată pe fiica lor, Lilibet, care a împlinit un ani în acel weekend.

Familia Sussex nu a dezvăluit dacă îi vor aduce luna viitoare pe fiul lor Archie, în vârstă de doi ani, și pe Lilibet.

Vizita are loc înaintea publicării viitoarei memorii a Ducelui, care este așteptată în octombrie.

Cuplul va călători la Manchester pentru One Young World Summit, un eveniment care reunește tineri lideri din peste 190 de țări, pe 5 septembrie.

Ducesa, în vârstă de 41 de ani, va susține discursul principal la ceremonia de deschidere, iar cuplul se va întâlni cu un grup de delegați „care fac o muncă remarcabilă în domeniul egalității de gen”, a dezvăluit organizația.

@MeghanDuchessOfSussex  · Public figure Facebook

Meghan este consilier al organizației, alături de Justin Trudeau, Sir Richard Branson și Jamie Oliver, printre alții, și l-a descris drept „cel mai bun think tank imaginabil”. Cuplul se va îndrepta apoi în Germania pentru Jocurile Invictus Dusseldorf 2023 din 7 septembrie, înainte de a reveni în Marea Britanie pentru premiile WellChild pe 8 septembrie.

Prințul Harry este patronul WellChild, o organizație caritabilă care ajută la externarea copiilor și tinerilor grav bolnavi din spital și întoarcerea lor acasă la familiile lor, din 2007.

În afară de Jocurile Invictus, a fost singura organizație de caritate din Marea Britanie pe care a menținut-o după ce s-a mutat în SUA la începutul anului 2020.

Vizita se încadrează în pauza anuală a Reginei la Balmoral, care durează până la începutul lunii octombrie.

Majoritatea membrilor în vârstă ai Familiei Regale o vizitează în diferite momente pe parcursul verii și recent s-a scris că ducele și ducesa erau așteptați în acest an cu copiii lor.

O sursă din Balmoral a declarat pentru The Sun: „Angajaților li s-a spus să se aștepte la lista completă a familiei regale, inclusiv Harry, Meghan și copiii lor Archie și Lilibet. Se pregătesc pentru familia Sussex”.

Unul dintre evenimentele preferate ale monarhului în timpul vacanței sale sunt Jocurile Braemar, pe care nu le ratează niciodată. Sunt pe 3 septembrie.

Regina urmează să călătorească apoi la Londra pentru schimbarea primului ministru după finalizarea concursului conservatorilor din 5 septembrie. Boris Johnson urmând să demisioneze a doua zi.

Dacă ducele și ducesa se cazează, așa cum o fac de obicei, la Frogmore Cottage în timpul vizitei lor, se vor afla în imediata apropiere atât a reginei, cât și a familiei Cambridge, cu care rămân tensiuni.

HRH Catherine, The Duchess of Cambridge Facebook

Cambridges urmează să se mute de la Palatul Kensington la Adelaide Cottage, o casă cu patru dormitoare, la doar zece minute de mers pe jos de Castelul Windsor, mai târziu în această lună, înainte de începerea noului trimestru școlar.

Familia Sussex și-a reînnoit contractul de închiriere pentru Frogmore la începutul acestui an, asigurându-se că vor avea un loc privat unde să stea în Marea Britanie.

Au ajuns la un acord privat cu Prințesa Eugenie și soțul ei, Jack Brooksbank, cărora le-a permis să stea în proprietatea cu cinci dormitoare, care a suferit renovări ample, când cuplul s-a mutat în SUA.

Cu toate acestea, cuplul și fiul lor în vârstă de un an, August, se înțelege că s-au mutat și acum își împart timpul între Ivy Cottage de la Palatul Kensington și Portugalia, unde Brooksbank lucrează pentru luxosul CostaTerra Golf and Ocean Club.

Ducele a solicitat o revizuire judiciară a măsurilor sale de securitate la scurt timp după o vizită în Marea Britanie vara trecută, când s-a alăturat fratelui său pentru a dezvălui o statuie a regretatei mame a lor, Diana, Prințesa de Wales, și a participat la un eveniment caritabil WellChild. În timpul vizitei, a simțit că securitatea i-a fost compromisă.

El contestă o decizie luată de Comitetul executiv pentru protecția regalității și a personalităților publice (cunoscut sub numele de Ravec) în februarie 2020, la scurt timp după ce a anunțat că se va retrage ca membru activ al Familiei Regale și se va muta în străinătate.

Decizia recunoaște că Ducele ocupă o „poziție specială și neobișnuită” și că poate avea nevoie de securitate de protecție în anumite circumstanțe, care vor fi luate în considerare de la caz la caz.

Ducele a susținut că a moștenit riscul la naștere și ca atare, el, soția sa și copiii lor ar trebui să aibă o securitate permanentă de protecție în Marea Britanie, indiferent de statutul lor de membri ai familiei regale care nu lucrează.

El a câștigat dreptul la o revizuire judiciară pe baza unei presupuse lipse de transparență cu privire la compoziția și procesele Ravec. El a solicitat, de asemenea, un al doilea control judiciar pe baza deciziei de a nu-i permite să-și plătească protecția Poliției Metropolitane în mod privat.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Deși licitația pentru corvete fusese câștigată cu un preț fix, România se oferă să plătească mai mult pe cele patru nave militare

România își exprimă generozitatea față de Franța, oferindu-se să plătească mai mult decât se stabilise la licitația pentru corvete, destinate Forțelor Navale Române. Contractul viza...

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă