15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleVedeta Săptămânii: Nadine

Vedeta Săptămânii: Nadine

PROFESIE

Ce mai pregătești acum? Care este următoarea provocare profesională?

Să țin ateliere de dezvoltare personală pe baza cărții pe care am lansat-o anul trecut: „Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine“. Adică să ajut oamenii să-și construiască un plan și o strategie de viață. Aici mă refer la viață în tot ansamblul ei. Pentru că dacă este în regulă să te bucuri de spontaneitatea vieții când ești un tânăr adult, este periculos să o faci după 30 de ani, deoarece devii vulnerabil în față schimbărilor de serviciu, sănătate sau guvern, de exemplu. De la 30 de ani începe vârsta acumulărilor de economii și resurse fizice, cât și intelectuale pentru a asigura calitatea vieții pe tot parcursul ei. Indiferent de economia unei țări, atunci când planifici cu înțelepciune, de fapt, investești într-o bătrânețe de calitate, cât și în viață de calitate pentru toată familia. Totodată, același gen de ateliere organizez și gratuit pentru adolescenții din zonele rurale. 

Care este cea mai importantă lecție învățată până acum?

Un om ar trebui să fie preocupat de evoluția sa, pentru a nu mai trăi cu frici și îngrijorări și pentru a se bucura în fiecare zi de această splendidă experiență numită viață, iar apoi ar trebui să investească și să se preocupe de binele comun, doar așa putem crește șansele unei omeniri armonioase, și când toate acestea vor fi aranjate, să ne punem pe cap și tichie de mărgăritar…

Ce te vezi făcând peste 10-20 de ani?

Simt că am să scriu cărți atât pentru copii, cât și pentru adulți. Totodată, simt că am să continui să vorbesc public despre lucrurile în care cred.

TIMP LIBER

Care este activitatea de weekend care îți place cel mai mult?

Îmi place să restaurez mobilier vechi. Cum vine sâmbăta, îmi pun șorțul și mă apuc de meșterit. Orice scaun aruncat pe câmp, pentru mine are valoare. Deseori mă ajută și copilul să le curăț, să le tapițez și să le revopsesc.

Unde ieși cu prietenii sau cu familia?

La mine sau la ei acasă. Deseori, dormim unii la ceilalți. Eu mă duc și cu cățelul în vizite. Este tare frumos. Râdem și povestim, în grădină, cu copiii adormiți în brațe, până dimineața. 

Ce gen de film preferi și care a fost cel mai recent film vizionat?

Ultimul film a fost „The darkest hour”, despre Winston Churchil. Îl ador!… Unul ca el de am avea, am fi salvați. În rest, prefer filmele biografice și istorice.

Care este desertul tău preferat?

Din păcate, orice are ou, zahăr și făină.

STIL & DIETĂ

Cum ți-ai defini stilul vestimentar?
Nu am stil și nici nu vreau să am. Gândul că aș investi (pierde) timp fâțâindu-mă în oglindă, la gândul că trebuie să mă placă X și Y mă scoate din minți. Sunt bine cu mine, sunt în armonie cu mine, nu am nevoie de validările nimănui, în consecință hainele sunt doar pentru a-mi acoperi corpul și a avea confort în viața de zi cu zi.

Cum te îmbraci în viața de zi cu zi?

Mă îmbrac în haine care pot fi băgate la mașina de spălat. Dacă se poate să nu necesite călcare, cu atât mai bine. Salvez timp pentru a investi în ceva realmente util, chiar semnificativ, cum ar fi să îmi mângâi câinele și pisicile. Această activitate mi se pare mai prețioasă decât aceea de a-mi alege haine, a le căuta dunga și a ale asorta cu… un anume accesoriu.

Cine sau ce te inspiră?

Îmi place enorm Helena Bonham Carter. Pare că nu prea îi pasă de trenduri… pare zdravănă la cap. Dacă ar fi să am timp de pierdut pe haine și „stil”, mi-ar plăcea un stil Goth. Mi-ar plăcea să mă îmbrac în negru, să am multă dantelă și vintage. Orice, doar gotică să fie. Dacă ar exista un magazin de haine Goth, în care să pot intra o dată pe an, să probez și să cumpăr pentru tot anul, așa m-aș îmbrăca. Dar ce îmi place mie se găsește în străinătate, câte un pic prin diverse magazine, unele doar online, iar eu nu am timp de dat pe căutat;  așa că sfârșesc prin a cumpăra orice bumbac îmi pică în mână, în timp ce aștept să iasă copilul de la un loc de joacă.

Cel mai purtat obiect vestimentar din garderobă?

Bascheții. Îi port până se rup, spre frustrarea lui Apostolescu care mi-i aruncă pe furiș.

Care ar fi tendințele pe care le-ai încerca în această primăvară?

Tendința de a fi om și de a manifesta viață. Sunt curioasă cine decide aceste tendințe și ce au ele la bază. Stă cineva cu o cafea, într-o marți dimineața și spune: „Anul acesta vreau musai, pentru tot globul, albastru și mătase… hmmm mai vreau și volane pe dreapta”… Mi se pare ridicol. Africa de Sud a fost în pericol de a rămâne fără apă, Coreea de Nord amenință omenirea, Rusia ne ceartă, românii sunt pe ultimul loc la igienă și pe primul loc la abandon școlar, iar noi scriem tomuri despre franjuri și mărgele… Trăim într-o sărăcie fără margini. Ar trebui să investim în noi ca români, ca oameni. Imaginea cu cititoarele revistelor de modă la wc-ul din fundul curții, pentru a afla tendințele, mă năucește. 

Cum arată meniul tău zilnic?

Nu mai țin dietă, propriu zis. Am un antrenor pe nume George Avram, el mi-a dat, în linii mari, ce și cum să mănânc, și mi-e bine. Îmi doresc un trup puternic și sănătos. Nu m-am priceput să îl fac singură. De când cu acest antrenor, mă apropii de țel. Tot ce mănânc este, de fapt, hrană pentru mușchi, creier și organism în general. Nu mai mănânc pentru gust, ci pentru nutrienți. A făcut total diferența. Am mai multă energie, mă odihnesc mai bine și gândesc mai limpede. 

Care este primul lucru pe care îl faci atunci când vine vremea călduroasă?

Îmi mut biroul în grădină. Locuiesc la curte și îmi place să simt iarba sub tălpi.

Cele mai citite

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă