11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleVedeta săptămânii: Christian Sabbagh

Vedeta săptămânii: Christian Sabbagh

PROFESIE

Cum arată o zi din viața ta?

Frumoasă. Îmi place ceea ce fac și merg cu plăcere la muncă, mă întâlnesc cu oameni simpli sau oficialități. Sunt implicat în diverse proiecte, reprezint Kanal D la diferite întruniri sau evenimente.

Practic, în cursul săptămânii, timpul îl dedic muncii și tuturor lucrurilor care au legătură cu profesia mea de jurnalist, și de multe ori se întâmplă asta și în weekend. Dacă apare un caz important, de rezolvarea căruia depinde viața unui om, n-ai ce face, trebuie să pleci, iar multe subiecte, de regulă, le fac în weekend, pentru că de luni până vineri nu am cum, trebuie să fiu la Jurnal și practic astea două zile îmi rămân pentru a mă documenta și a investiga.

În weekend-urile în care sunt liber mă dedic familiei, facem activitățile care le plac lor, dar repet, e foarte puțin timp liber. Și, din păcate, tot mai puțin timp rămâne dedicat familiei.

Ce te vezi făcând peste 10-20 de ani?

Nu știu… În orice caz, nu sunt genul de om care să se gândească la pensie și mă văd făcând aceeași meserie, probabil că undeva în spatele camerelor de filmat. Vine o zi când vrei să te retragi, îmbătrânești, vrei să lași locul celor mai tineri, dar în spatele camerelor nu e nicio problemă. Mă văd la fel de activ ca acum, făcând această meserie cu aceeași pasiune. 

TIMP LIBER

Care este activitatea de weekend care îți place cel mai mult?

Să mă plimb cu familia, să ies în afara Bucureștiului – în general la munte; la mare mă duc mai rar. Dar sunt atâtea locuri frumoase de vizitat în România, țara noastră e mare. Dacă ai curiozitatea, o să constați că nu-ți ajunge timpul să vizitezi toate zonele minunate pe care le are. Și orice loc e splendid prin unicitatea, frumusețea lui. Delta Dunării e mirifică, sunt sate uitate din România de o frumusețe aparte.

Ai un loc preferat din oraș?

Da, orașul ăsta este ofertant din multe puncte de vedere. Avem parcuri unde mergem, restaurante unde mă duc în weekend cu familia. Îmi place să practic Air Soft și am locuri unde mă duc pentru asta.

Unde ieși cu prietenii sau cu familia?

Fie la un restaurant, fie ieșim în afara Bucureștiului și vizităm. Merg des în Delta Dunării, de exemplu, e extrem de frumoasă și mă relaxez enorm. Tulcea mi se pare, de asemenea, un loc minunat.

Ce gen de film preferi și care a fost cel mai recent film vizionat?

De regulă, filmele de acțiune, dar prefer documentarele. Ultimul documentar vizionat a fost „Spionii lui Churchill“. De fapt, era o comparație între spionii de atunci și niște tineri luați din zilele noastre și instruiți ca pe vremea lui Churchill.

 

STIL & DIETĂ

 

Cum ți-ai defini stilul vestimentar?

Un stil normal, nu sunt pasionat de modă și nu sunt sclavul ei. Nu urmăresc tendințele. Cred că trebuie să te îmbraci decent și să fii foarte curat.

Cum te îmbraci în viața de zi cu zi?

În cursul săptămânii, la costum, mă obligă profesia; iar în weekend, lejer, în jeanși și cămașă.

Cine sau ce te inspiră din punct de vedere vestimentar?

Nu mă inspiră ceva anume, îmi plac Armani, dar și Hugo Boss. Prefer eleganța domnilor de altădată, eleganța specifică perioadei interbelice, pe care nu o regăsim astăzi. Sergiu Nicolaescu era extrem de elegant în toate filmele în care a jucat.

Cel mai purtat obiect din garderobă?

Pantofii. Am multe perechi pentru că nu-mi place să-i port foarte mult timp, dat fiind că se uzează ușor, fac cute de la mers, și atunci cumpăr altă pereche și tot așa. Nu sunt neapărat colecționar, pentru că pe aceia nu îi mai folosesc, îi dau cadou. Oamenii se uită mai atent la noi, ne studiază. Accesoriile, cureaua, ceasul și pantofii, sunt foarte importante pentru un om care își dorește să respecte eticheta și să-i respecte pe cei cu care interacționează. Nu este un respect doar pentru tine, ci și pentru cei din jurul tău.

Care ar fi tendințele pe care le-ai încerca în această vară?

Tendințele, pentru mine, sunt ultima generație de uniformă de armată: Digital urban generația 4.

Cum arată meniul tău zilnic?

Sincer, mănânc undeva după ora prânzului. Dimineața îmi beau doar cafeaua. Iau micul dejun doar când sunt în concediu. Altfel, până la ora 14.00 îmi este imposibil să mănânc. Seara, când mă întorc de la muncă, mănânc ceva foarte lejer. Nu sunt un gurmand, mâncarea pentru mine e importantă cât să nu mor de foame. Dar sunt extrem de atent la ce mănânc, nu mănânc prostii și evit E-urile, evit produsele de tip fast-food sau pe cele foarte procesate. În topul preferințelor este bucătăria mediteraneeană. 

Desertul preferat?

Nu îmi plac dulciurile. La o onomastică, la un botez, la o nuntă degust din curtoazie, să nu creadă oamenii că am ceva cu ei.

Care este primul lucru pe care îl faci atunci când vine vremea călduroasă?

Schimb garderoba: cea de toamnă-iarnă cu cea de primăvară.

 

FAMILIE

 

Ce vă place să faceți atunci când aveți timp? Care este locul vostru de distracție din oraș?

Când avem timp, ne place să călătorim. În cursul săptămânii familia stă acasă și în rarele, puținele momente când am zile libere, ne place să ieșim din București, dar nu mergem departe, pentru că Anais este încă mică și mai așteptăm un bebe. Călătorim pe distanțe scurte, nu la mai mult de 200 km de București. În București, mergem în Orășelul Copiilor, e frumos și nu e departe de casă.

Ce planuri aveți pentru vara asta?

O să mergem la munte, la țară la rude și, probabil, câteva zile în Deltă, pentru că am o vacanță scurtă și suntem limitați în privința distanțelor. Cel mic trebuie să vină cândva în noiembrie.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă