20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleVacanța la Marea Neagră - Relaxare, plajă, apusul de soare și sunetul...

Vacanța la Marea Neagră – Relaxare, plajă, apusul de soare și sunetul valurilor

Nu știi dacă să alegi sau nu litoralul românesc pentru petrecerea vacanței de vară? Ei bine, dacă decizi să faci o vacanță la mare, ai multe avantaje. Sunt multe argumente prin care poți fi convins să alegi marea. Unul dintre ele este că înotul în apă te face mai fericit și mai sănătos.

Potrivit unui sondaj de opinie, la care oamenii au fost întrebați ce preferă între băile în mare și băile în piscină, 45% au răspuns că ambele, iar 48% au spus că își doresc băile în mare. Sondajul arată că oamenii adoră marea, plaja, soarele. Oamenii merg la mare să facă baie, să se bucure de plajele cu nisip, de priveliști fantastice și de mult soare. O vacanță pe litoral este o alegere bună pentru sezonul de vară, acest lucru este destul de ușor de înțeles.

Apa mării te calmează! Ce efect are imensitatea mării și sunetul valurilor asupra noastră?

Potrivit cercetătorilor apa are multe beneficii asupra stării noastre de sănătate, nu degeaba corpul nostru conține foarte multă apă. În aceste vremuri stresante, cu toții avem nevoie de relaxare. Creierul nostru este obosit și are nevoie de odihnă, iar acest lucru se poate face cu ajutorul apei.

Creierul are 85% apă, iar sarea marină nerafinată este de fapt bună pentru creier. Dacă creierul devine prea acid, el va fi din ce în ce mai puțin eficient, pentru că neuronii se deteriorează. Creierul are nevoie de sare și apă, acestea scot aciditatea din celulele creierului. Dacă lipsește sarea și apa, se acumulează toxine acide în creier și astfel crește riscul de probleme cognitive, tulburări de memorie, demență, boală Alzheimer. Oamenii au nevoie de apă alcalină. Apa îmbuteliată este în general acidă. Apa de la robinet poate avea substanțe chimice.

Neurologii spun că marea influențează creierul în mod pozitiv. Concluziile oamenilor de știință sunt următoarele:

  • Marea are un efect benefic asupra stării psihice, ne aduce beneficii pentru sănătatea mintală.
  • Modul cum mintea noastră procesează peisajul oferit de mare, ne influențează pozitiv, ne ajută să fim mai generoși, mai atenți, să avem puterea “de a rămâne în picioare”.
  • Plaja este locul perfect pentru a face meditație, această terapie are beneficii extraordinare asupra creierului.
  • Marea ne îmbunătățește capacitatea de luare a deciziilor, ne relaxează procesele mentale, elimină stresul, anxietatea, depresia. Acest efect grozav îl are asupra noastră sunetul valurilor mării. În acest fel ne simțim mai bine, devenim mai optimiști, grijile noastre parcă dispar.
  • Imensitatea mării ne induce o stare de liniște, de calm și relaxare.
  • Gândurile noastre nu mai sunt atât de negative și critice.
  • Creativitatea este îmbunătățită, la fel și capacitatea de a pune ideile în ordine.

Specialiștii au arătat faptul că un procent semnificativ de oameni preferă culoarea albastră, respectiv 35% dintre femei și 42% dintre bărbați. Asta se explică prin faptul că ei se simt mai bine când privesc apa și cerul.

Potrivit studiilor, oamenii care privesc mai mult culoarea albastră sunt mai puțin claustrofobi. S-a constatat că această culoare este relaxantă, calmează, aduce un sentiment de liniște și infinit, reduce stresul și are efect benefic asupra stării de sănătate.

Oamenii sunt mai fericiți în aer liber și în apă

Studiile cercetătorilor în domeniu arată că oamenii care trăiesc în locuințe cu vedere spre copaci au capacități cognitive mai bune, chiar dacă stau mult timp în casă.

O vacanță de 8-10 zile la mare ajută să te relaxezi și astfel, când te întorci la muncă, vei avea o capacitate de concentrare mai mare.

De ce suntem mai relaxați pe plajă, la mare?

Este suficient să privim câteva fotografii sau filmări video cu marea sau oceanul pentru a ne simți puțin mai bine. Dacă suntem deja la mare, anumite părți ale creierului se activează și astfel se reduce stresul și se creează o stare de relaxare și de empatie. Oamenii se simt mai relaxați pe plajă, marea le oferă un sentiment de bunăstare.  

Ai nevoie de o vacanță la mare, la plajă, la soare, pe litoralul românesc? Ce mai aștepți? Rezervă acum o excursie la mare, posibilități excelente de cazare Costinești sunt, în acest fel te poți bucura de apa minunată, care este esențială pentru sănătate. Sunt multe variante de cazare care oferă o vedere frumoasă asupra mării.

Plaja are numeroase beneficii asupra corpului. Multe studii arată acest lucru – vacanța la mare este bună, îi scapă pe oameni de stres, îi face mai creativi și mai fericiți. Deja se știe că o zi la plajă ne ajută să fim mai relaxați, aceasta fiind o modalitate excelentă împotriva stresului. Prin urmare, nu mai rămâne decât să mergem la plajă, la mare.

Iată câteva beneficii:

– Avem mai multă vitamina D, care este bună pentru oase, pentru sistemul imunitar și scăderea tensiunii arteriale

–  Apa mării are minerale, mersul pe nisip are efect bun asupra pielii de pe picioare

– Imensitatea apei mării alungă stresul

– Lumina soarelui crește nivelul de serotonină și induce o stare de bine, de fericire.

Ce ne oferă litoralul? Românii merg pe litoralul românesc pentru soare, baia în apa mării, relaxare, sunetul valurilor, răsăritul și apusul de soare, sunetul de pescăruși, plimbările dimineața cu picioarele goale prin nisip și așa mai departe. Ei planifică vacanța din timp, sau dacă nu, pot găsi cazare ieftină Costinești unde condițiile sunt bune, acestea includ aproape tot ce au nevoie, fără a plăti prea mult. În plus, cazarea este foarte aproape de plaja minunată, care are mult spațiu pentru a ne bucura de soare sau pentru a admira priveliștile de neuitat cu Marea Neagră.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă