7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleUtilizatorii IQOS nu sunt expuşi la compuşi periculoşi în condiţii normale de...

Utilizatorii IQOS nu sunt expuşi la compuşi periculoşi în condiţii normale de utilizare

Compania a anunţat că o evaluare independentă a confirmat absenţa cianohidrinei formaldehidei în filtrul din PLA al IQOS HeatSticks, în condiţii normale de utilizare.

”Studiul desfăşurat de Interlabor Belp AG demonstrează prezenţa a 2 compuşi (şi anume 6-Diizopropilanilina şi 2,6-Diizopropilfenilizocianat) atunci când filtrul din PLA este încălzit de unul singur într-un cuptor, filtrul nefiind astfel folosit în acelaşi fel în care ar fi utilizat de un consumator IQOS în condiţii reale”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii companiei au anunţat că au identificat şi ei aceşti compusi atunci cand au evaluat filtrul din PLA în condiţii similare. Însă, pentru a înţelege ce compuşi chiar sunt inhalaţi de un utilizator IQOS în condiţii normale, PMI a efectuat o analiză completă a aerosolului IQOS cu limite inferioare de detecţie de ordinul nanogramelor (de un milliard de ori mai mic decat un gram) per stick/rezervă de tutun.

”Niciunul dintre aceşti compuşi nu au fost identificaţi în aerosolul inhalat de un utilizator IQOS. Putem confirma astfel că utilizatorii IQOS nu sunt expuşi la aceşti compuşi atunci când folosesc produsul”, se arată în comunicat.

Filtrul din acid polilactic (PLA), folosit în rezervele IQOS HeatSticks, este un filtru sertizat, făcut dintr-un film de polimer care este compostabil. Rolul acestuia este de a răci aerosolul în timpul utilizării IQOS, dar cel mai important este ca acţionează ca un filtru specific pentru a reduce şi/sau a elimina compuşi specifici generaţi în aerosol, potrivit companiei.

”În concluzie, suntem încrezători că utilizatorii IQOS nu sunt expuşi la aceşti compuşi”, se arată în comunicat.

Studiul, comandat de Blue Cross şi realizat de către Interlabor Belp AG, a avut ca obiectiv să investigheze dacă cianohidrina formaldehidei (CAS 107-16-4) sau orice alţi compusi chimici care pot crea îngrijorare sunt eliberaţi din filtrul de acid polilactic (PLA) al IQOS HeatSticks.

”Ne bucurăm să vedem că această evaluare independentţ confirmă răspunsul nostru la studiul lui Davis et. Al, publicat pe PMI Science şi anume absenţa cianohidrinei formaldehidei în analiza Compuşilor Organici Volatili (încălzirea într-un cuptor) emişi de filtrul din PLA al IQOS Heat Sticks. Mai mult decât atât, majoritatea compuşilor chimici detectaţi în evaluarea Interlabor Belp AG, la toate nivelurile de temperature testate, nu au potenţialul de a produce îngrijorare şi au fost deja raportaţi în publicaţia PMI Science”, se arată în comunicat.

Douaăsubstanţe suplimentare au fost raportate de către Interlabor Belp AG: 2,6-Diizopropilanilina (CAS 24544-04-5) şi 2,6-Diizopropilfenilizocianatul (CAS 28178-42-9) cel din urmă în concentraţii maxime estimate de 200 ng/filtru PLA.

”Prezenta Diizopropilfenilizocianatului (CAS 28178-42-9) în concentraţii foarte mici a fost identificată atunci când un filtru întreg a fost încălzit la temperaturi înalte timp de 10 minute, ceea ce constituie o situaţie la care filtrul nu este expus în timpul utilizării normale a produsului. Întrebarea cea mai importantă este dacă aceşti compuşi sunt prezenţi sau nu în aerosolul inhalat de un utilizator IQOS în condiţii normale de folosire, ceea ce nu este cazul”, precizează compania.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă