Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Una dintre cele mai bune destinații europene pentru detoxifiere digitală, în România

Mărginimea Sibiului a fost inclusă în lista celor mai bune destinaţii din Europa pentru detoxifiere digitală, acest top fiind realizat de site-ul www.europeanbestdestinations.com, potrivit unui anunţ postat pe pagina de socializare a Regiunii Gastronomice Europene Sibiu.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 06.12.2018 - 14:22

Pe site-ul dedicat celor mai bune destinaţii din Europa, Mărginimea Sibiului este recomandată drept "destinaţia perfectă pentru o detoxifiere digitală în mijlocul naturii. Regiunea este atât de fascinantă, încât pare ireal. Călători din întreaga lume sunt uimiţi cu multe minuni ale acestor optsprezece localităţi din România, în partea de sud-vest a judeţului Sibiu."

Mărginimea Sibiului se numără printre cele mai căutate destinaţii din România, pentru pensiunile din zonă, peisaj şi celebra brânză telemea de Sibiu. Geografic, regiunea este delimitată la est de Pasul Turnu Roşu şi zona de confluenţă a Oltului cu Cibinul, la nord şi nord-est de Depresiunea Sibiului, la vest şi sud-vest de Munţii Cindrel, respectiv Munţii Lotrului. Aşezările acestui ţinut cu populaţie compact românească se înşiră pe o axă cu orientarea nord-vest, sud-est, cu altitudini cuprinse între aproape 400 m (380 m Boiţa) şi 850 m, excepţie făcând Poiana Sibiului, peste 880 m, şi Jina, la 1.000 m.

Asociaţia Judeţeană de Turism recomandă turiştilor să străbată "Drumul brânzei" din Mărginimea Sibiului: Boiţa - Tălmăcel - Tălmaciu - Cisnădie - Sadu - Rîu Sadului - Păltiniş - Răşinari - Gura Râului - Poplaca - Sibiu - Orlat - Sibiel - Fântânele - Sălişte - Galeş - Rod - Tilişca - Poiana Sibiului - Jina - Transalpina. Zone precum Sadu şi Rîu Sadului sunt căutate de turişti şi pentru că aici nu există semnal bun la telefon mobil şi Internet şi astfel se pot bucura doar de frumuseţea locurilor şi munte, fără a putea petrece timpul navigând pe reţelele de socializare.

Mărginimea Sibiului a primit, în 2015, distincţia de "Destinaţie Europeană de Excelenţă pentru Turism şi Gastronomie".

Comentarii

loading...