5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeLifestyleUn uriaş ton roşu a fost cumpărat cu o sumă record la...

Un uriaş ton roşu a fost cumpărat cu o sumă record la piaţa de peşte din Tokyo

Kiyoshi Kimura, care deţine lanţul de restaurante Sushizanmai, a cumpărat tonul roşu de 278 de kilograme, capturat în largul coastei nordice a Japoniei.

Kimura a declarat reporterilor că “tonul arată foarte proaspăt şi gustos, dar cred că este prea mult”, adăugând că a plătit de cinci ori mai mult decât se aştepta.

Kimura a fost recordmanul acestei licitaţii tradiţionale timp de şase ani la rând, până în 2017.

Licitaţia din acest an a fost prima din piaţa Toyosu, după ce renumita piaţă de peşte Tsukiji a fost închisă în 2018, pentru a se transforma în parcare temporară pentru Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020.

Tonul roşu este clasificat ca o specie pe cale de dispariţie de către World Wildlife Fund, care apreciază că drept ilegal pescuitul acestui peşte.

În decembrie, Japonia a anunţat că va relua vânătoarea comercială de balene şi se va retrage din International Whaling Commission (IWC). Organizaţia a interzis vânătoarea de balene în 1986, după ce unele specii au fost aproape de dispariţie.

Câştigarea primei licitaţii a anului în Japonia este mai mult o demonstraţie de putere şi licitatorii luptă pentru atenţia şi onoarea ce vin după câştigarea produsului.

Cele mai citite
00:01:05

VIDEO. Ploile torențiale inundă case și drumuri în New South Wales

Drumuri și locuințe din statul australian New South Wales au fost inundate, iar în ziua următoare se așteaptă ca ploi abundente să lovească statul...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...

Cum arată invazia turcilor în România: întârzieri mari la A0

Turcii care construiesc segmente din A0 au întârziat nespus de mult. Spre comparație, constructorul român UMB a început un lot cu doi ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă