8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleUn scaun bun – essential pentru o viata profesionala sanatoasa si productive

Un scaun bun – essential pentru o viata profesionala sanatoasa si productive

Un studio recent arata ca aproape doua treimi dintre cei care lucreaza la birou  inregistreaza un nivel scazut de energie dupa ce au stat in scaunul de birou

Designul locului de munca, de ceva ani incoace, este intr-o schimbare continua, ajungandu-se la idea ca birourile intr-un spatiu comun de lucru sunt mai eficiente, decat cele cu un singur ocupant.

Din nefericire pentru multi lucratori in birouri, singurul lucru care ramane neschimbat este ca de multe ori ei stau pe scaunul gresit ales.

Contrar opiniei populare, scaunele de birou nu ar trebui tratate ca o marime potrivita tuturor. Pentru a va asigura ca angajatii sunt sprijiniti fizic si se simt confortabil atunci cand stau pe scaunele lor in timpul zilei de lucru, este important sa oferiti scaune care pot fi personalizate si adaptate pentru nevoile individuale.

Un scaun de birou ergonomic  corect joaca un rol deosebit de important in asigurarea bunastarii la locul de munca. Nu numai ca poate ajuta la prevenirea ranilor la locul de munca asociate sederii timp indelungat pe scaun (inclusiv dureri de spate sau disconfort), dar poate, de asemenea, sa sporeasca productivitatea angajatilor.

De asemenea, este important sa cautati caracteristici reglabile care ofera suport ergonomic, cum ar fi: suport lombar cu inaltime reglabila si adancime, adancime reglabila a scaunului si brate ajustabile.

Prin investirea in scaune ergonomice si statii de lucru corecte, din punct de vedere ergonomic, se poate transmite angajatilor mesajul ca sanatatea si siguranta lor reprezinta o prioritate pentru companie.

Unul dintre principalele motive pentru problemele posturale la locul de munca este utilizarea de echipamente care nu indeplinesc cerintele unei lumi de lucru moderne.

Un scaun modern de birou care permite o pozitie excelenta a sezutului are un impact imediat asupra productivitatii angajatilor.

Un scaun de birou bun sustine sederea dinamica.

Deoarece nu exista o pozitie de sedere ergonomica corecta, cea mai buna pozitie este cea care sprijina subtil miscarea constanta a utilizatorului.

Acest lucru nu este bun numai pentru sanatate, ci favorizeaza si concentrarea, prevenind semnele de oboseala.

Scaunul ergonomic a luat in considerare tot ceea ce priveste sezutul pe scaun. Cu toate acestea, el nu poate rezolva toate problemele.

Este inca foarte important ca oamenii sa se aseze corect si in mod corespunzator, iar scaunul ar functiona si mai bine daca suprafata de lucru din jur, lumina si alte elemente de birou ar fi proiectate sa corespunda.

Scaunul de birou este un element care trebuie ales cu multa grija, deoarece este esential in viata omului modern, astfel incat el nu trebuie, sub nicio forma, ales la intamplare.

Referindu-ne in mod specific si la locul de munca, fiecare piesa din mobila de birou va juca un rol important in cresterea productivitatii, precum si a potentialului.

Odata cu includerea unui mobilier excelent, acesta va avea capacitatea de a duce productivitatea la un nivel complet nou.

Acesta este motivul pentru care aproape toate spatiile de birouri din lume ofera un “makeover” pentru mobilierul lor plictisitor si vechi, prin includerea de mobilier elegant si nou in cadrul spatiilor dedicate birourilor.

 

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă