2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăLifestyleUn sat din Italia îți oferă 30.000 de euro pentru a te...

Un sat din Italia îți oferă 30.000 de euro pentru a te muta acolo

Un sat din sudul Italiei oferă până la 30.000 de euro celor care doresc să se mute acolo. Este vorba despre Presicce-Acquarica se confruntă cu o populație în declin și cu locuințe abandonate.

Pentru a-i atrage pe noii proprietari, orașul a promis subvenții persoanelor care cumpără o casă și se înregistrează ca locuitori ai orașului.

Cum să fii plătit să te muți în Italia

Presicce-Acquarica – o municipalitate care cuprinde cele două orașe Presicce și Acquarica del Capo – se află în extremitatea sudică a regiunii Puglia din Italia.

Micul oraș a suferit o scădere a populației, deoarece locuitorii s-au mutat în orașe mai mari în căutarea unor oportunități mai bune de angajare.

Acum, consiliul local speră să atragă noi proprietari de locuințe cu stimulente bănești generoase.

Detaliile programului sunt încă în curs de finalizare, dar cererile vor fi disponibile în curând pe site-ul primăriei.

Pentru a fi eligibile, persoanele sau familiile trebuie să își mute reședința oficială în orașul din sudul Italiei.

De asemenea, li se cere să investească într-o casă construită înainte de 1991, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din proprietățile din oraș.

Costul achiziției va fi subvenționat de subvenția oferită de primărie. Ajutorul financiar poate fi folosit și pentru a acoperi costurile de renovare.

Un maxim de 30.000 de euro este disponibil pentru viitorii proprietari de locuințe.

Consiliul oferă, de asemenea, stimulente pentru a ajuta la combaterea îmbătrânirii populației orașului. După doar 60 de nașteri, față de 150 de decese anul trecut, orașul va acorda 1.000 de euro pentru fiecare nou-născut.

Unul dintre cele mai frumoase sate din Italia

Situat în zona cunoscută sub numele de Salento, Presicce-Acquarica este desemnat ca fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Italia.

Străzile centrului istoric sunt mărginite de palate baroce ornamentate, iar piața principală este onorată de o biserică decorată fastuos.

Zona rurală din jur este plină de plantații de măslini, iar uleiul de înaltă calitate produs din acești copaci a făcut ca orașul să fie supranumit „orașul aurului verde”.

Apele turcoaz ale Mării Ionice și orașele de coastă Gallipoli și Santa Maria di Leuca se află foarte aproape.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă