Un nou documentar îl acuză pe Michael Jackson de acte de pedofilie

Moştenitorii lui Michael Jackson au descris joi drept ''scandalos şi patetic'' un nou documentar care-l acuză pe regretatul artist de agresiuni sexuale asupra a doi copii, informează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

11.01.2019 - 09:38

"Leaving Neverland", un documentar care va fi prezentat la Festivalul de Film Sundance la sfârşitul lunii, spune povestea a doi bărbaţi care susţin că au fost victimele abuzurilor sexuale ale "Regelui muzicii pop", atunci când aveau 7 şi, respectiv, 10 ani.

"Iată o altă operă extravagantă, o tentativă scandaloasă şi patetică de a exploata şi de a face profit de pe urma lui Michael Jackson", au precizat moştenitorii cântăreţului într-un comunicat difuzat de mai multe mass-media din SUA.

Acest "aşa-zis" documentar este "doar o reluare a unor afirmaţii vechi şi neîntemeiate. Ar fi surprinzător dacă vreun regizor demn de acest nume a fost implicat într-un astfel de proiect ", se precizează în comunicat.

Documentarul, care îşi ia numele de la extravaganta fermă construită de artist în California, a fost realizat de Dan Reed.

Acesta din urmă a semnat până în prezent mai multe documentare, dintre care unul consacrat atentatului împotriva redacţiei revistei Charlie Hebdo din Paris în 2015.

Producătorii "Leaving Neverland" au confirmat pentru revista de specialitate Rolling Stone că cei doi bărbaţi care îl acuză pe Michael Jackson sunt coregraful Wade Robson, care a depus o plângere în 2013 împotriva regretatului cântăreţ, şi James Safechuck, care i-a dat în judecată pe moştenitorii lui Michael Jackson.

Ambele cazuri au fost respinse în 2017.

Dan Reed asigură însă că ia în serios aceste acuzaţii. "Dacă am învăţat un lucru acesta este că abuzurile sexuale sunt complexe şi că trebuie auzită vocea victimelor", a spus el într-un comunicat. "A fost nevoie de mult curaj pentru aceşti doi bărbaţi să-şi spună povestea şi nu mă îndoiesc de credibilitatea lor", a completat regizorul.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 în urma unei supradoze de medicamente. Cântăreţul, care a povestit într-un documentar că îi place să doarmă - complet inocent, potrivit lui - alături de băieţi, a fost acuzat în repetate rânduri de acte de pedofilie.

Comentarii