14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleUn chirurg a operat un ursuleț de pluș pentru un băiat de...

Un chirurg a operat un ursuleț de pluș pentru un băiat de 8 ani

Jackson McKie, în vârstă de 8 ani, se îndrepta către propria sa operaţie, atunci când l-a rugat pe doctor dacă ar putea să îi repare şi ursuleţul lui numit Little Baby, informează BBC.

Băiatul are o problemă neurologică, iar doctorul McNeely a fost unul dintre neurochirurgii care a fost lângă băiat încă de la naştere.

“Cum aş putea să spun nu?” a scris dr. McNeely pe Twitter alături de poze din timpul operaţiei ursului de pluş. De atunci, mesajul a fost distribuit de 7.000 de utilizatori.

Doctorul a diagnosticat jucăria cu o julitură la subraţ şi i-a pus o mască de oxigen în timpul operaţiei.

Jackson suferă de hidrocefalie, o acumulare de lichid cefalorahidian.

Doctorul McNeely, care lucrează la Centrul de Sănătate IWK din Halifax, Marea Britanie, a reuşit în timpul operaţiei să repare un şunt, un tub mic care ajută la scurgerea lichidului din creierul lui Jackson şi la eliberarea presiunii.

Familia lui Jackson spune că este foarte recunoscătoare medicului că a acceptat să repare ursuleţul şi că a reuşit astfel să-l facă pe fiul lor să se simtă confortabil.

“A fost atât de mândru, încât l-a luat pe Little Baby în patul de spital”, a spus tatăl lui Jackson, Rick McKie, pentru CBC.

Ambii pacienţi se recuperează cu succes după operaţii.

Cele mai citite

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...
Ultima oră
Pe aceeași temă