23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleUn câine poliţist căzut la datorie va fi omagiat în Coreea de...

Un câine poliţist căzut la datorie va fi omagiat în Coreea de Sud

Larry, un ciobănesc german în vârstă de 7 ani, se afla în iulie pe urmele unui fugar în munţii din provincia Chungcheong din sudul ţării, când un şarpe veninos l-a muşcat de lăbuţa din spate.

Este vorba de primul câine poliţist “mort în exerciţiul funcţiunii” în Coreea de Sud, notează într-un comunicat Agenţia de poliţie metropolitană din Daegu.

Larry a participat la investigarea a 39 de infracţiuni şi la căutarea a peste 170 persoane dispărute de la intrarea sa în poliţie în 2012.

Anul trecut el a reuşit să găsească corpul unei femei, îngropată la 70 de centimetri sub pământ pe o potecă din pădure, determinând deschiderea unei anchete pentru crimă.

Poliţia, care a organizat deja funeraliile lui Larry, a comandat o placă din bronz în onoarea sa.

Placa va fi instalată pe peretele sediului regional, în cadrul ceremoniei ce va avea loc în septembrie, a declarat AFP, purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă