15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleUn boxer şi un actor, lideri în topul celor mai bine plătite...

Un boxer şi un actor, lideri în topul celor mai bine plătite personalităţi

Pentru topul anual Forbes Celebrity 100, publicaţia a compilat datele financiare privind veniturile personalităţilor din industria de divertisment din perioada iunie 2017 – iunie 2018, fără a lua în calcul deducerile pentru salariile managerilor, furnizate de compania Nielsen, publicaţia Pollstar, platforma online IMDB, precum şi de interviuri cu experţi din industrie şi cu vedetele.

Pe primul loc în topul Forbes pe 2018 s-a situat Floyd Mayweather, care a câştigat în perioada menţionată mai sus 285 de milioane de dolari, mare parte din sumă provenind din meciul cu campionul artelor marţiale Conor McGregor, din august 2017.

Starul premiat cu Oscar George Clooney a obţinut 239 de milioane de dolari, mare parte din sumă fiind generată de vânzarea, în iunie 2017, a companiei producătoare de tequila Casamigos, pe care a cofondat-o. Tranzacţia i-a adus cel mai mare câştig anual din cei 35 de ani de carieră, potrivit Forbes.

Topul 10 al celor mai bine plătite personalităţi din industria de divertisment este completat, în ordine, de vedeta TV şi proprietara unei companii de cosmetice Kylie Jenner (166,5 milioane de dolari), judecătoarea Judy Sheindlin (147 de milioane de dolari), actorul Dwayne Johnson (124 de milioane de dolari), trupa U2 (118 milioane de dolari), trupa Coldplay (115,5 milioane de dolari), fotbalistul Lionel Messi (111 milioane de dolari), muzicianul Ed Sheeran (110 milioane de dolari) şi fotbalistul Cristiano Ronaldo (108 milioane de dolari).

Cele 100 de personalităţi incluse în topul din 2018 au câştigat în total 6,3 miliarde de dolari în perioada iunie 2017 – iunie 2018, fără a lua în considerare taxele, o sumă cu 22% mai mare decât în perioada anterioară. De asemenea, 11 dintre personalităţile din top au câştigat peste 100 de milioane de dolari în perioada menţionată, au spus editorii Forbes, care au vorbit şi despre faptul că vedetele s-au folosit mult şi de reţelele de socializare pentru a-şi spori valoarea brandurilor.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă