9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleUn aspirator de calitate poate ajuta atunci cand vine vorba de parul...

Un aspirator de calitate poate ajuta atunci cand vine vorba de parul de animale sau alergii

Ce ne facem insa atunci cand avem animale de casa sau suferim de pe urma alergiilor care au sau nu o legatura directa cu parul de animale? Ei bine… aici sunt cateva sfaturi pe care trebuie sa le iei in considerare in cazul in care vrei sa ameliorezi foarte mult simptomele.

Incepem sa vorbim despre ce putem face pentru a mai ameliora alergiile sau chiar pentru a le elimina complet atunci cand ne petrecem timpul in casa. Fiecare dintre noi la un moment dat se poate confrunta cu o alergie, iar cea mai comuna este cea la praf. Este asadar de la sine inteles faptul ca va trebui sa incercam sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a elimina cat mai mult din praful care isi poate face prezenta in locuinta noastra (in proportie de 100% nu vei reusi, dar e bine sa te apropii cat mai mult de acest procent).

Prima noastra recomandare este sa stergi praful de pe mobila cel putin o data la 2-3 zile. Tine cont de faptul ca vei folosi o carpa umeda, nu una uscata, care mai mult va imprastia praful prin incapere. A doua noastra recomandare consta in aspirarea regulata (chiar de mai mult de trei ori pe saptamana) a casei tale. Majoritatea dintre noi facem deja asta, dar observam cu nu are un efect foarte mare asupra alergiilor. De ce? Pentru ca nu folosim aspiratorul potrivit.

Aspiratorul clasic se stie foarte bine ca nu face o treaba foarte buna atunci cand vine vorba de a ne scapa de praf, iar asta pentru ca acesta imprastia o buna parte din el inapoi in aer. Daca esti genul de persoana care sufera de pe urma alergiilor vei simti cu siguranta acest lucru, deoarece vor incepe sa te manance ochii si nasul. Ce poti face? Asigura-te ca noul tau aspirator Zelmer este unul care dispune de un filtru HEPA (High Efficiency Particulate Air, adica eficienta ridicata pentru particulele din aer), acesta fiind capabil sa retina chiar si cele mai fine impuritati din aer, precum si alergenii. Un filtru HEPA va fi putea sa retina pana la 99,97% dintre particulele care au dimensiuni mai mari de 0,3 microni, asadar este indispensabila prezenta sa.

O alta solutie este reprezentata de alegerea unui aspirator cu filtru de apa. Acest tip de aspirator este de asemenea capabil sa „captureze” praful si sa il tina in interior, astfel incat el sa nu mai ajunga inapoi in aer. Putem spune ca aceste aspiratoare sunt absolut necesare persoanelor care s-au saturat sa mai sufere din cauza alergiilor.

Lasam la o parte praful si trecem la parul de animale… Daca ai un prieten din lumea necuvantatoarelor, atunci cu siguranta ai observat ca exista anumite perioade in an in care acesta isi lasa parul peste tot. Incepe sa devina din ce in ce mai dificil sa faci fata si sa il aduni pe tot, mentinand curatenia la un nivel acceptabil. Si in aceasta situatie iti poti usura foarte mult munca daca stii spre ce aspirator sa iti indrepti atentia.

Pentru inceput, trebuie sa te asiguri ca ai un aspirator destul de puternic, cu o capacitate de aspirare mare. Diferenta o va face insa periile care au fost special create pentru a te scapa de parul animalelor de companie. Daca ele lipsesc din dotarea aspiratorului tau nu trebuie sa iti faci griji, iar asta pentru ca poti gasi destul de usor seturi de perii pentru parul de animale care se potrivesc la aproape orice tip de aspirator. Preturile sunt unele acceptabile, dar beneficiile de care te vei bucura vor fi unele maxime.

Cele mai citite

Irina Begu, victorioasă la revenirea în circuit

Irina Begu a revenit în circuitul profesionist de tenis după o absență de șapte luni cu o victorie. Românca de 33 de ani s-a...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă