10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleUn aparat de aer condiționat, o dotare necesară în orice locuință

Un aparat de aer condiționat, o dotare necesară în orice locuință

Aparatele de aer condiționat au adus un confort sporit în viața omului modern.

Ele se pot întâlni acum pe scară largă și în România, nu doar în marile orașe, dar chiar și în mediu rural, în casele de vacanță ori în locuințele nou construite ale acelora ce au muncit în străinătate și au revenit acasă.

Este firesc ca ele să fie atât de răspândite, deoarece pot asigura un climat plăcut în incintele unde sunt instalate.

Indiferent de momentul zilei sau de sezonul în care ne aflăm, a avea un aer condiționat de calitate, nici prea cald, nici prea răcoros, generează o stare de bine și elimină grijile legate de arșița ori de frigul de afară. Iată de ce acum echipamentele de climatizare performante, cu un consum mic de energie electrică și funcții complexe, se găsesc în imobilele rezidențiale de la oraș ori chiar de la sat.

Dacă echipamentul de producere al aerului condiționat este unul ce înglobează tehnologii de ultimă oră, este bine reglat, el își îndeplinește pe deplin rolul pe care îl are, fără niciun pericol pentru sănătatea oamenilor.

Spre deosebire de un ventilator clasic, un aparat de aer condiționat are capacitatea de a menține aceeași temperatură pe tot parcursul funcționării în incinta pe care o deservește, inclusiv poate să controleze umiditatea aerului din acel spațiu pentru asigurarea unui confort sporit.

Este de apreciat că echipamentele moderne de climatizare au și alte funcții, nu doar pe aceea de a produce aer rece sau cald după dorință.

Pentru persoanele care locuiesc în marile metropole, utilizarea unui aparat de aer condiționat poate fi și un excelent mijloc de protecție împotriva diferitelor atacuri care vin din partea unor factori poluatori externi. Astfel, dacă locuința este amplasată lângă o șosea foarte circulată, unde autoturismele care trec degajă un volum mare de noxe periculoase pentru sănătate în atmosferă, nu mai este nevoie a se deschide atât de des ferestrele pentru a aerisi spațiul interior, deoarece aparatul de climatizare se va achita cu brio de această sarcină.

Nivelul sonor al aparatelor de climatizare este foarte important în prezent, deoarece atunci când cumpărăm un asemenea echipament de aer condiționat este necesar ca acesta să se potrivească perfect stilului de viață al locatarilor din locul unde va fi instalat, obiceiurilor acestora.

Din fericire noile modele de climatizatoare sunt din ce în ce mai performante și mult mai silențioase decât acelea existente pe vremuri.

Pentru a ne bucura așa cum se cuvine de aparatul nostru de producere a aerului condiționat este bine ca filtrul electrostatic (filtrul mecanic), adică acea componentă care reține bacteriile, praful, polenul, particulele mici solide din aerul ce urmează a fi prelucrat să fie curățat măcar o dată la 2 săptămâni, iar filtrul de cărbune ce are principala menire de a îndepărta mirosurile neplăcute trebuie să fie schimbat minim de două ori pe an.

Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...
Ultima oră
Pe aceeași temă