19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleUber reia testarea maşinilor fără şofer

Uber reia testarea maşinilor fără şofer

La nouă luni după accidentul mortal din Arizona şi cu aprobarea oficialităţilor americane, maşinile fără şofer ale Uber au revenit pentru teste în districtul Strip din Pittsburgh.

Pentru început, vor fi testate doar două maşini, două SUV-uri Volvo şi doar pe o rază de o milă (1,6 kilometri). Maşinile nu au voie să ia pasageri şi nici să depăşească viteza de 25 de mile la oră (40 Km/h).

Ulterior vor fi adăugate mai multe autovehicule autonome în program.

Cei de la Uber spun că au implementat măsurile pentru îmbunătăţirea tehnică, organizatorică şi operaţională stabilite în urma reevaluării programului.

Maşinile vor circula cu setările implicite ale producătorului, precum frânarea automată, vor avea un sistem de monitorizare în timp real, iar şoferii care beneficiază acum de un program de antrenament mai bun vor sta mai puţine ore în maşini.

Uber a întrerupt testarea maşinilor autonome în urma unui accident petrecut în urmă cu nouă luni, care s-a soldat cu moartea unei femei în vârstă de 49 de ani care traversa strada cu bicicleta.

Expertiza oficială a arătat că în afara erorii software, prin care s-a luat decizia de a nu se frâna automat, o a doua problemă a fost că şoferul urmărea un serial pe telefon în timpul accidentului şi a frânat prea târziu.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă