Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Uber reia testarea maşinilor fără şofer

Cu mai puţine maşini, pe o arie mai mică, dar cu măsuri sporite de securitate, Uber a reînceput să testeze maşini autonome.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.12.2018 - 16:46

La nouă luni după accidentul mortal din Arizona şi cu aprobarea oficialităţilor americane, maşinile fără şofer ale Uber au revenit pentru teste în districtul Strip din Pittsburgh.

Pentru început, vor fi testate doar două maşini, două SUV-uri Volvo şi doar pe o rază de o milă (1,6 kilometri). Maşinile nu au voie să ia pasageri şi nici să depăşească viteza de 25 de mile la oră (40 Km/h).

Ulterior vor fi adăugate mai multe autovehicule autonome în program.

Cei de la Uber spun că au implementat măsurile pentru îmbunătăţirea tehnică, organizatorică şi operaţională stabilite în urma reevaluării programului.

Maşinile vor circula cu setările implicite ale producătorului, precum frânarea automată, vor avea un sistem de monitorizare în timp real, iar şoferii care beneficiază acum de un program de antrenament mai bun vor sta mai puţine ore în maşini.

Uber a întrerupt testarea maşinilor autonome în urma unui accident petrecut în urmă cu nouă luni, care s-a soldat cu moartea unei femei în vârstă de 49 de ani care traversa strada cu bicicleta.

Expertiza oficială a arătat că în afara erorii software, prin care s-a luat decizia de a nu se frâna automat, o a doua problemă a fost că şoferul urmărea un serial pe telefon în timpul accidentului şi a frânat prea târziu.

Comentarii