22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

TVR renunță la o emisiune fără audiență dar nu știm ce va fi în locul ei

Televiziunea națională, TVR, va renunța la una dintre emisiunile cu cea mai slabă audiență, indică surse citate de site-ul „Pagina de media”.

Emisiunea care o să dispară din program este matinalul „Cu capu-n zori”, care a avut în ultima perioadă audiențe aproape de zero.

Această emisiune de dimineață a fost difuzată la TVR doar cinci luni, începând din octombrie 2020, timp în care a avut audiență foarte slabă, ceea ce sugerează că administrația condusă de Doina Gradea a comis încă o eroare în momentul în care a decis s-o introducă în grilă. Dacă emisiunea s-ar fi difuzat ani de zile și i-ar fi scăzut audiența treptat ar fi fost scuzabil, dar aici este vorba de o emisiune foarte nouă care n-a avut audiență de la bun început, ceea ce indică o evidentă problemă de management la TVR.

Echipa de producție a emisiunii „Cu capu-n zori” ar fi fost deja anunțată că, din luna martie, această emisiune nu va mai fi inclusă în programul TVR. Motivele acestei decizii ar ține și de resursele financiare ale Televiziunii publice – care au fost risipite inclusiv prin emisiunea indicată mai sus.

Paginademedia.ro anunță că pe spațiul fostei emisiuni „Cu capu-n zori” va apare o nouă rubrică, elaborată de cunoscutul om de televiziune Cristi Tabără – cel care realizează la TVR emisiunea „Exclusiv în România”. Venirea lui Tabără, care este foarte popular, merita a fi salutată. Doar că, potrivit unor surse neoficiale, în ultima clipă, conducerea de vârf a TVR ar fi revenit asupra acestei decizii, astfel că s-a renunțat la aducerea lui Cristian Tabără pe tronsonul de dimineață.

Ceea ce înseamnă că managementul TVR a tocat bani publici timp de cinci luni prin emisiunea „Cu capu-n zori”, iar acum simulează că vrea să rezolve problema desființând emisiunea, dar fără să aibă un proiect alternativ viabil.

După cum se știe, cel mai recent scandal în care a fost implicat numele Doinei Gradea a fost cel legat de programul de Revelion al TVR, despre care s-a spus că ar fi fost extrem de vulgar.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă