10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleTur virtual în garajul în care a funcţionat primul birou al companiei...

Tur virtual în garajul în care a funcţionat primul birou al companiei Google

Spaţiul a fost reamenajat ca în urmă cu 20 de ani, când fondatorii Google – Sergey Brin şi Larry Page – au deschis primul birou al companiei în garajul lui Susan Wojcicki (în prezent CEO YouTube), de pe Santa Margarita 232, Menlo Park (California, Statele Unite).

Aici stau, între altele, un birou cu picioare galbene pe care se află un monitor CRT, pe ecranului căruia este deschisă una dintre primele variante ale paginii de căutare Google, o maşină de spălat şi un uscător de rufe.

Într-un capăt al holului se află un dormitor, care în urmă cu 20 de ani juca rolul de „sediu central”, iar înauntru se găseşte o tablă pe care a fost scris „Google’s Worldwide Headquarters” (sediul global al Google, n.r.). Pe o altă tablă poate fi văzut logo-ul Google din 1998.

Mai mult, vizitatorii vor putea descoperi în garajul Google de pe Street View câteva „secrete”: 20 de piese din istoria companiei, de la prototipul ochelarilor Google la scaunul original al lui Larry. Pentru aceasta trebuie găsită uşa secretă ce face legătura cu lumea paralelă unde sunt plasate cele 20 de piese.

Iniţial denumită „Backrub”, compania a devenit în 1996 Google – nume ce are la bază termenul matematic „googol” folosit pentru numărul format din cifra 1 urmată de 100 de zerouri – cuvânt care a fost recunoscut oficial ca verb în 2006, fiind inclus în dicţionarele Merriam-Webster şi Oxford English.

Cele mai citite

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...
"Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY): https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N160405.156828ROMANIALIBERA.RO/B31826116.393218287;sz=300x600;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1 Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY): https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N160405.156828ROMANIALIBERA.RO/B31826116.393218287;sz=300x600;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1"

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă