15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleTu știi...Ce greșeli să eviți când alegi scaunele pentru masă? Află ACUM!

Tu știi…Ce greșeli să eviți când alegi scaunele pentru masă? Află ACUM!

Masa reprezintă unul dintre elementele cele mai importante dintr-o locuință, având în vedere că aceasta constituite în egală măsură o piesă de mobilier care completează întregul decor și, la nivel simbolic, un prilej de a împărtăși momente frumoase cu cei care ne sunt dragi.

 

Cu ceva timp în urmă, alegerea scaunelor era mult mai simplă, deoarece erau aproape mereu achiziționate împreună cu masa. Astăzi, în schimb, acestea pot inclusiv să aibă stiluri diferite, cele două opțiuni fiind independente una de alta. De aceea, este bine să eviți câteva greșeli care se pot face în momentul în care decizi să găsești piesele perfecte pentru casa ta.

 

Ce să nu faci când cumperi scaune!

 

●     Nu alege scaunele înainte de a decide în care încăpere vor fi așezate

Mai ales în cazul în care nu ai optat deja pentru o masă, dar găsești din pură întâmplare scaunele pe care mereu le-ai visat, nu le cumpăra înainte de a ști cu exactitate unde vor fi amplasate: de cele mai multe ori, cele gândite pentru living nu sunt ideale pentru bucătărie și cu atât mai puțin pentru birou sau grădină. Desigur, pot exista și excepții de la regulă. Cel mai bine, însă, este să faci alegeri metodice: întâi decide camera care urmează să fie mobilată, apoi stabilește ce achiziționezi. 

 

●     Nu cumpăra prea multe sau prea puține scaune

Numărul de scaune de care ai nevoie depinde, pe de o parte, de cel al persoanelor cu care împarți locuința și, pe de altă parte, de cel al prietenilor care te vizitează regulat. În cazul în care ai o familie compusă din trei membri, șase locuri la masă sunt inutile. Așa cum nu vrei să te trezești în situația în care să-ți inviți musafirii să ia loc pe covor. De asemenea, evită să alegi pentru ei piese mult prea grele, ținând cont că le vei muta destul de des. Dacă nu reușești să ridici un scaun cu o singură mână, înseamnă că el nu are o greutate corespunzătoare.

 

●     Nu ignora dimensiunile mesei

Este necesar să efectuezi calcule corecte pentru a cumpăra scaune potrivite pentru masă și viceversa. De exemplu, nu opta pentru cele cu brațe dacă nu ai suficient spațiu la dispoziție sau, dacă o faci, asigură-te că acestea nu ating blatul mesei. Pentru a se simți comod când este așezată, o persoană are nevoie de o suprafață de aproximativ 60-70 de centimetri, așadar nu îți înghesui comesenii. În ceea ce privește înălțimea, amintește-ți mereu că distanța ideală dintre scaun și tăblia mesei este de circa 30 de centimetri.

 

Click aici pentru mai multe detalii referitoare la dimensiunile ideale unei pozitii corecte a corpului.

 

●     Nu opta pentru un material care se murdărește ușor

Mai ales în cazul scaunelor destinate bucătăriei, este bine să acorzi atenției materialului. Cu cât este mai ușor de curățat, cu atât vei fi mai mulțumit în timp. Acest lucru nu înseamnă că este obligatoriu ca ele să fie din plastic sau lemn. Există și piese din material textil conceput special astfel încât petele să poată fi îndepărtate cu ușurință. 

Nu în ultimul rând, nu uita că un scaun trebuie să fie un obiect atât decorativ, cât și funcțional. Alege-le pe cele care se potrivesc perfect cu încăperea și personalitatea ta și pe care ți-ai dori să petreci o zi întreagă cu o carte în mână și o cană de cafea alături!

Cele mai citite

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă