Foto: Twitter

Trump a anunțat că SUA livrează Norvegiei avioane F-52, care nu există decât în jocurile video

Președintele Donald Trump a creat un moment penibil, atunci când a anunțat că Statele Unite livrează Norvegiei avioane de luptă F-52.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.01.2018 - 15:51

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat livrarea către Norvegia a avioanelor F-52, într-o conferință de presă susținută, miercuri, alături de premierul Norvegiei, Erna Solberg, informează presa internațională.

Doar că F-52 este un model de avion care nu există în realitate, ci doar într-un joc pe calculator denumit "Call of Duty: Advanced Warfare".

"În luna noiembrie am început livrarea de avioane F-52 și F-35. Este vorba în total de 52 de aparate și am livrat deja câteva", a susținut președintele Donald Trump, la o conferință de presă.

Reprezentanți ai companiei americane Lockheed Martin, care livrează avioanele de luptă din dotarea actuală, au recunoscut, pentru Washington Post, că ei nu au în plan să producă vreun avion denumit F-52.

Jurnaliștii presupun ori că Donald Trump a pronunțat F-52 gândindu-se la un alt model de avion, B-52, ori că Trump a confundat modelul de avion cu numărul de avioane livrate Norvegiei - acela de 52.

Comentarii