15.3 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeLifestyleTravelToamna, anotimpul ideal pentru excursii în Delta Dunării

Toamna, anotimpul ideal pentru excursii în Delta Dunării

Planificarea vacanței în perioada toamnei reprezintă un obicei tot mai des întâlnit printre iubitorii de călătorii. De altfel, aceasta poate fi cea mai inspirată alegere pentru vacanță din numeroase puncte de vedere. Costurile pentru o vacanță sunt mai accesibile toamna și totodată acest anotimp ne întâmpină cu temperaturi mai prietenoase care ne ajută să ne bucurăm pe deplin de vacanța noastră.

În ceea ce privește destinațiile de vacanță potrivite pentru sezonul de toamnă, lista cu opțiuni este infinită! Toamna este anotimpul perfect pentru orice tip de vacanță. Poți merge la munte, la mare, în city break sau, de ce nu, în Delta Dunării.

Ultima variantă ar trebui să te pună pe gânduri, reprezentând o comoară pe care România o găzduiește însă din păcate puțini români au reușit să îi descopere frumusețile. Dacă până acum ai tot amânat excursia în Delta Dunării având scuze precum temperaturile prea ridicate sau chiar prezența țânțarilor, aceste scuze nu ar mai trebui să existe acum!

Bucură-te de toamnă într-un peisaj idilic oferit de Delta Dunării

Delta Dunării este superbă în timpul toamnei, așa că trebuie să o surprinzi și în această perioadă deoarece sigur te va cuceri cu frumusețile sale!

Nu este nimic mai plăcut decât o excursie de o zi cu barca în Delta Dunării. O astfel de experiență este pur și simplu memorabilă și îți oferă șansa de a descoperi un colț de rai, așa cum este numită deseori Delta Dunării.

Există o mulțime de locuri de vizitat în Delta Dunării pe care le poți descoperi chiar și în cadrul unei excursii de o zi sau doar de un weekend. Nu numai că vei putea admira frumusețea naturii chiar din sânul ei, însă ți se oferă oportunitatea de a descoperi viața tradițională ale acestor locuri.

Obiective turistice de neratat din Delta Dunării

Pentru mulți dintre turiștii care nu au reușit să viziteze Delta Dunării, această destinație de vacanță pare că nu are nimic mai mult de oferit decât plimbări cu barca. Chiar dacă aceasta este de departe cea mai importantă activitate de care te poți bucura în Delta Dunării, oferindu-ți oportunitatea grozavă de a admira natura, păsările și alte vietăți care trăiesc în acest colț de rai, asta nu înseamnă că nu există și alte lucruri de admirat în deltă.

Există numeroase obiective turistice pe care trebuie să le ai în vedere ori de câte ori organizezi o excursie în Delta Dunării. De exemplu, dacă vei alege să pleci într-o excursie de o zi, atunci vei descoperi mai multe obiective turistice, precum:

Satul Letea

Cu siguranță ai auzit de satul Letea până acum, fiind celebra localitate unde pot fi admirați caii sălbatici din pădurea Letea. De asemenea, pe lângă tradițiile și bucatele cu specific pescăresc, sigur te vor impresiona și stejarii seculari din pădurea aflată în apropierea localității.

Satul Caraorman

În satul Caraorman vei putea ajunge doar cu barca, iar acest detaliu îl face să fie deja special. Cu toate acestea, poți să îl incluzi pe lista cu obiective turistice de neratat în Delta Dunării și din alte motive, precum sunt peisajele pitorești de care vei avea parte aici dar și pentru că vei putea asista la viața rurală a locuitorilor care respectă tradițiile cu strictețe.

Orașul Sulina

Un alt obiectiv turistic important pe care Delta Dunării îl propune tuturor turiștilor care aleg să o viziteze este orașul Sulina, despre care nu mai rămâne nimic de zis. Există numeroase obiective turistice pe care le poți vizita aici, așa că sigur nu vei regreta că ai ales să vizitezi acest oraș.

Satul Sfântu Gheorghe

Să nu uităm de Satul Sfântu Gheorghe, un alt obiectiv de o importanță deosebită din Delta Dunării.

Ai acces aici la plaje de nisip și totodată vei putea gusta numeroase preparate tradiționale care, cel mai probabil, te vor cuceri!

Delta Dunării reprezintă, așadar, o destinație excelentă toamna iar de acest lucru te poți convinge doar alegând să participi la o excursie de o zi în Delta Dunării. Este poate cel mai bun moment pentru a vizita acest mic colț de rai pe care România îl găzduiește, așa că nu mai sta pe gânduri, mergi în Deltă!

Cele mai citite

Adrian Veștea, un ministru optimist: Proiectele finanțate prin Ministerul Dezvoltării prind contur în toată țara

Ministrul Adrian Veştea s-a aflat, luni, într-o vizită de lucru în Mehedinţi, unde s-a întâlnit cu autorităţile publice locale din judeţ, pentru a discuta...

Explozie gigantică în Anglia, la Oxford

Lovitură de trăznet? O explozie uriașă a avut loc în această seară în Anglia, lângă Oxford.Deflagrația pare să fi fost iscată de sau după o...

Un nou seism de 4 grade a lovit Italia luni seara

Un nou seism cu magnitudinea de 4 grade a lovit, luni seara, regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli, Italia o nouă alertă după...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies