17.6 C
București
sâmbătă, 27 mai 2023
AcasăLifestyleTravelRelaxare si confort - alege consumabile hoteliere potrivite pentru bunăstarea turiștilor!

Relaxare si confort – alege consumabile hoteliere potrivite pentru bunăstarea turiștilor!

Turismul în România este unul dintre domeniile cu potențial de creștere enorm. Cu toate că de la an la an, domeniul se dezvoltă, nu exploatăm toate resursele pe care țara noastră le pune la dispoziție. Cu timpul, aceste lucruri se vor schimba și, dacă sunt luate deciziile potrivite, turismul poate deveni una dintre principalele surse de venit pentru România. Dacă deții o unitate de cazare, produsele pe care le pui la dispoziția turiștilor care îți trec pragul reprezintă lucrurile care pot face diferența dintre eșec și succes.

De ce fel de produse au nevoie turiștii atunci când pleacă în vacanță?

Ți s-a întâmplat vreodată să pleci în vacanță și să uiți să împachetezi ceva? Tuturor ni se întâmplă asta, din acest motiv hotelurile pun la dispoziția turiștilor care le trec pragul tot felul de produse, de la papuci hoteluri și până la cosmetice hoteluri. Pe lângă cei care au uitat să își împacheteze anumite lucruri, sunt și turiștii care intenționat nu pun foarte multe în bagaj, o singură geantă cu obiecte reprezentând tot ce iau cu ei în vacanță. Pentru aceștia din urmă, sunt foarte importante produsele pe care unitatea de cazare le pune la dispoziție, mai ales partea de prosoape halate. 

Așa că orice produs care este pus la dispoziția turiștilor este binevenit. Chiar dacă nu sunt folosite, produsele lasă o impresie clienților, iar acest lucru poate duce la recomandări sau, dimpotrivă, la o reclamă negativă ulterioară, situația din urmă fiind de evitat pe cât posibil. 

Cât de mult contează calitatea produselor?

Calitatea produselor care sunt oferite de hoteluri și alte unități de cazare contează foarte mult pentru turiști. Pune-te puțin în locul turistului care se cazează undeva și de-abia așteaptă să se facă comod și să stea puțin în pat, dar nu are la dispoziție prosoape, săpun sau uscător de păr de calitate. Cu siguranță că va simți un sentiment de frustrare și va evita locația data viitoare. Mai mult decât atât, se spune că un client nemulțumit împarte părerea la cel puțin încă 10 persoane, așa că, în scurt timp, foarte multe persoane vor tăia de pe listă unitatea respectivă de cazare. 

Contează prețul produselor hoteliere?

Prețul reprezintă un factor important în orice decizie de afaceri. E firesc să vrei să îți reduci costurile cât mai mult. Ideea e că nu poți reduce foarte mult costurile pentru anumite produse, pentru că atunci riști ca produsele pe care le achiziționezi să nu mai fie de calitate. Pe termen scurt reducerea costurilor poate părea benefică, dar pe termen lung e posibil ca turiștii să ocolească unitatea ta de cazare tocmai pentru că ai ales să oferi produse slab calitative. Încearcă să pui la dispoziție produse pentru hoteluri care să se încadreze în anumite standarde și, mai mult, poți întreba și clienții dacă le-a făcut plăcere să le folosească. Astfel vei știi dacă e cazul să continui cu aceleași produse, sau să le schimbi. 

E important să fac turiștii să se simtă ca acasă?

O parte dintre turiști pleacă în vacanță ca să se simtă ca acasă, iar o parte din turiști pleacă în vacanță tocmai pentru a nu se simți ca acasă. Așa că turistului îi trebuie asigurată o experiență unică și frumoasă, de care să își aducă aminte cu plăcere. Un lucru însă e cert: turistul vrea să se simtă confortabil și în siguranță, iar asta o va putea face doar utilizând produse de calitate, fie că e vorba despre prosoape, săpunuri, șampon sau uscător de păr. Un turist mulțumit înseamnă, de multe ori, un client câștigat pe termen lung.

Cele mai citite

Profesorii nu mai acceptă umilința din partea coaliției

Coaliția de guvernare a crezut că mai reușește încă o dată să le râdă în nas profesorilor, aruncându-le două vouchere de câte 1.000 și...

Cod galben de inundații pe râuri din 15 județe din țară, valabil până la miezul nopții

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe râuri din 15 judeţe,...

România, pe primul loc în UE în clasamentul tinerilor neangajați

Mai mult de o zecime (11,7%) dintre tinerii (15-29 ani) din Uniunea Europeană nu erau ocupaţi, în educaţie sau formare, aşa-numiţii NEETs, în anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă