30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleTot ce vrei să știi despre odorizantele de cameră

Tot ce vrei să știi despre odorizantele de cameră

Cea mai la îndemână variantă rămâne odorizantul de cameră, care este util în multe situații. Pentru a te bucura de un miros plăcut, natural, care să dureze cât mai mult timp, este important să afli ce fel de odorizante de cameră există pe piață și cum funcționează fiecare. Astfel, vei ști care produs este mai eficient, mai ieftin sau mai ușor de utilizat.

Lumânări parfumate

Lumânările parfumate fac parte din categoria odorizantelor de cameră. Acestea sunt ușor de folosit, nu au nevoie de baterii sau de surse electrice, și creează o atmosferă intimă, relaxantă. În plus, lumânările au un design elegant, și pot fi folosite pentru diferite decorațiuni, atât de sărbători, cât și în ocazii speciale. Pentru a te bucura mai mult timp de arome îmbietoare, optează pentru lumânări parfumate cu uleiuri esențiale. De asemenea, este important ca lumânările să aibă un parfum cât mai natural, care să nu agreseze simțurile și să nu provoace alergii copiilor sau animalelor.

Săculeți parfumați

Săculeții parfumați nu sunt la fel de eficienți ca lumânările parfumate. În cazul săculeților, aroma ține foarte puțin, și o simți doar dacă stai aproape de ei. Pentru a reîmprospăta mirosul, poți folosi, periodic, picături de ulei esențial, dar și parfumul acestuia se va evapora destul de repede. În plus, săculeții nu se potrivesc, întotdeauna, cu decorul din casă, se prăfuiesc în timp, iar materialul lor se pătează ușor din cauza uleiurilor folosite.

Bețișoare parfumate

Din categoria odorizantelor de cameră fac parte și bețișoarele parfumate, care sunt cea mai potrivită opțiune pentru un decor elegant. Acestea sunt de două feluri: cele orientale, pe care le aprinzi și se consumă ușor, lăsând în urmă un fum mirositor, și cele cu rezervă de parfum. Bețișoarele orientale au două dezavantaje: mirosul poate fi destul de înecăcios, mai ales dacă nu-ți place aroma, iar parfumul durează doar cât arde bețișorul. O altă opțiune sunt bețișoarele cu rezervă de parfum, care reușesc să difuzeze mirosul, dar nu acoperă o suprafața prea mare. Totuși, acestea sunt ușor de utilizat, nu necesită atenție, și, odată ce le-ai fixat în recipientul cu parfum, totul este rezolvat.

Odorizante de tip puf sau spray

În cazul odorizantelor cu puf, particulele de parfum nu sunt distribuite uniform în aer, și coboară imediat, pierzându-și rapid efectul. Și în cazul spray-urilor, efectul este destul de redus. Însă, avantajul acestor tipuri de odorizante este faptul că sunt ușor de utilizat. În ceea ce privește aromele, acestea sunt extrem de variate, însă, compoziția parfumului, care este în principal chimică, poate provoca alergii sau sensibilități, dacă este folosită pe termen lung.

Lămpi catalitice

Lămpile catalitice sunt considerate cele mai durabile odorizante de cameră, iar secretul lor constă în modul de acționare. Practic, aerul din încăpere este purificat și parfumat prin procesul de cataliză. Această tehnologie a fost inventată în 1898, de Maurice Berger, pentru sterilizarea camerelor de spital. După ceva vreme, lampa catalitică a devenit, imediat, un obiect esențial și în locuințele unor personalități, precum Coco Chanel sau Picasso. În plus, lămpile catalitice pot fi folosite și ca obiecte decorative, purificatoare de aer sau parfumuri ambientale. De asemenea, ele sunt eficiente și atractive și pot fi folosite oriunde, chiar și în camerele în care sunt copii sau animale de companie.

Candele cu uleiuri esențiale

Candelele din ceramică pot fi folosite atât ca obiect decorativ, cât și ca odorizant de cameră. Cu o lumânare și câteva picături de ulei esențial, ți-ai parfumat camera foarte ușor. Însă, mirosul este destul de difuz și acoperă o zonă destul de mică. Iar, pentru a te bucura de parfumul uleiului esențial cât mai mult timp, folosește lumânări care ard mai mult.

Odorizante cu nebulizare la rece

În general, tehnologia de nebulizare la rece se folosește în spațiile comerciale, acolo unde se dorește acoperirea unor suprafețele mai mari cu parfum, obținut din uleiuri esențiale. Fiind o soluție viabilă, producătorii au proiectat aparate și pentru uz personal, de dimensiuni mai mici, dar cu aceleași beneficii.

În primul rând, aparatele profesionale cu nebulizare la rece nu folosesc adaos de apă, ci transformă o cantitate mică de parfum în particule foarte ușoare, care se împrăștie și rămân mai mult timp în aer. Astfel, acoperă o suprafață mai mare, efectul parfumului ține mai mult, iar costurile sunt mai mici.
Un alt avantaj este acela că aparatele pot fi setate să difuzeze parfum, doar, în anumite intervale orare. În plus, fiecare își poate seta un anumit nivel de difuzare, astfel încât mirosul să nu fie nici prea agresiv, dar nici prea subtil.

Așadar, acestea sunt principalele tipuri de odorizante de cameră, pe care le poți utiliza. Fiecare odorizant are avantaje și dezavantaje, însă, atunci când alegi un asemenea produs trebuie să ții cont dacă acesta este suficient de puternic, dacă are un miros plăcut și dacă face zgomot. Oferta de parfumuri pentru casă este extrem de vastă și există numeroase tipuri de dispozitive care te ajută să împrospătezi atmosfera din căminul tău. Pentru uleiuri esențiale și odorizante de camera, poți verifica ofertele celor de la IgienaPHS, unde găsești și uscătoare de păr profesionale, la preț avantajos.

Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă