19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleTot ce trebuie să știi despre epilare

Tot ce trebuie să știi despre epilare

Metodele erau diferite, în deplină cunoaștere a unor produse pe care le folosim și azi, așa cum este ceara.

Din trusoul de înfrumusețare al femeilor din Grecia Antică nu lipsea crema epilatoare ce avea ca ingredient principal sângele de liliac, fierea unei capre, rășină, dar și venin de viperă amestecat cu un talc din ierburi uscate. Azi, grație tehnologiei, frumusețea și curățenia unei femei sporește prin alte metode de epilare, iar cel mai la îndemână este epilatorul electric.

Un epilator este un tip de aparat de ras electric. Unicitatea epilatorului constă în faptul că acesta conține mai multe pensete și nu lame tăioase. Așadar, iată aparatul perfect pentru ca noi, femeile, să fim în concordanță cu tot ceea ce înseamnă calități fizice grațioase, fine, de marmură.

 

Cum te epilezi corect?

Epilarea părului este procesul de tragere a părului de la rădăcini, mai degrabă decât tăierea acestuia de pe suprafața dermei. Este important să alegem un epilator, tocmai pentru că acesta poate fi folosit acasă de oricine dorește să se epileze eficient, mai ales dacă vrea să scape de fierele de păr de 0,55 mm. Părul va fi îndepărat de la rădăcină, iar pielea va fi netedă și foarte moale. Astfel, cele mai mici fire sunt îndepărate cu ușurință și va dura mult timp ca acestea să se refacă. Va fi nevoie de câteva săptămâni până la următoarea epilare.

Multe dintre femeile care nu au încercat aparatul epilator se întreabă dacă această metodă este dureroasă. Ei bine, nu! Evident că la început există avertizări că nu este o experiență plăcută, însă durerea dispare după ce continuați epilarea. Firele de păr devin mai subțiri și vă veți obișnui cu această stare… Important este că, potrivit studiilor, pielea epilată astfel va fi foarte fină timp de câteva săptămâni, iar după ce va crește, părul va fi mult mai subțire. Următoarea epilare va fi doar o stare de încântare!

 

Pot folosi epilatoare inghinal, în zona bikini?

Nu există limită cu privire la locul de utilizare a unui epilator.  Un epilator poate fi folosit și pe zone sensibile.   Majoritatea epilatoarelor pot fi folosite oriunde pe corp. Există unele care se specializează în zone mai sensibile, dar majoritatea pot fi folosite pe față, subțiori, linii de bikini, picioare, oriunde! În conformitate cu aceste sfaturi de frumusețe, epilarea ar trebui să înceapă la partea de sus a liniei de chilot și să nu pornească pe coapsa interioară.

De asemenea, pentru a calma zona după epilare, înghețați ceaiul de mușețel în cuburi de gheață și aplicași imediat după. Senzația este minunată!

 

Pot folosi un epilator pentru a rade părul gros?

Este recomandabil să vă epilați pe păr scurt și subțire. Cu cât parul este mai gros și mai lung, este posibil ca penseta epilatorului să spargă firul de părul în loc să-l tragă de la rădăcină.

 

Pot folosi un epilator pentru a îndepărta părul facial?

Recomandăm un epilator facial de calitate pentru femeile care trebuie să îndepărteze părul facial. Un epilator este esențial pentru a îndepărta părul moale de pe buza superioară, lângă urechi și între sprâncene. Cu toate acestea, nu recomandăm bărbaților să-și epileze părul facial.

 Pot să-mi împart epilatorul cu cineva?

Nu, nu este deloc sigur. De ce?  Pentru că, atunci când epilatorul este folosit de noi, indiferent cât îl vom curăța, acesta are celule moarte ale pielii și părul nostru lipit în el și în interiorul lui.

 

Ce faci după epilare?

Hidratarea este esențială după epilare. O cremă cu aloe vera este cea mai potrivită. La fel și o cremă cu un procent de hidratare foarte mare.  Nu uitați să  curățați bine dispozitivul pentru a vă asigura că eliminați firele de păr și pielea uscată. Acest lucru vă va asigura reducerea șanselor de a obține o infecție sau o iritare a pielii atunci când o utilizați data viitoare. Alcoolul va fi ideal pentru curățare. Așadar, până decideți să mergeți la epilarea definitivă, epilatorul electric este opțiunea cea mai bună, mai ales dacă țineți cont de sfaturile noastre.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă