8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleTop 5 beneficii ale utilizării țevilor rectangulare

Top 5 beneficii ale utilizării țevilor rectangulare

Ea poate fi folosită pentru realizarea structurilor de grinzi cu zăbrele sau ca stâlpi de susținere în cazul gardurilor. În orice caz, oferă o multitudine de avantaje pe care le discutăm în cele ce urmează.

Este deosebit de rezistentă
Rezistența este, de fapt, principalul criteriu după care alegem un material și, tocmai de aceea, a fost și primul discutat. Rezistența sa crește o dată cu prelucrarea țevii, fiindcă profilul devine mai rigid, mai sigur și, firește, mai rezistent. Rezistența țevii rectangulare are în vedere solicitările statice dar și pe cele dinamice, oțelul fiind un material cu remarcabile caracteristici: rezistența la încovoiere, specifică elementelor cu lungime mare, sau respectarea capacității portante a elementelor. Dacă  ți se par suficiente caracteristicile de rezistență, atunci poți alege teava de pe MatHaus.ro, astfel încât lucrarea ta să iasă perfect.

 

Este sigură pentru mediul exterior

Dacă vrei să realizezi o structură în aer liber și să folosești țeavă rectangulară pentru stâlpi sau contravântuiri, atunci ar trebui să știi că aceasta se pretează foarte bine la exterior. Influența vântului, a zăpezii sau a soarelui este prea mică asupra materialului, care, oricum, este tratat anticoroziv. Astfel, nu va trebui să te mai temi de rugină, fiindcă este puțin probabil ca aceasta să apară.

 

Rezistă la mișcări seismice

Mișcările seismice pot influența clădirile. Din fericire, însă, oțelul este un material care se descurcă și în această situație, fiind rezistent la mișcările repetate, în plan orizontal. Chiar și în ipoteza unor mișcări de durată, țeava rectangulară nu va pune probleme, deoarece are o elasticitate care nu va permite ruperea în masa materialului. Rezistența la mișcări seismice este vitală pentru elementele de construcții care ar trebui să protejeze împotriva cedării elementelor, iar structurile să poată fi în siguranță.

Poate fi folosită pentru orice tip de construcție
Indiferent de tipul construcției, țeava rectangulară rămâne un ajutor pe care te poți baza. Spre deosebire de alte materiale, ea respectă toate cerințele de rezistență, inclusiv pe cea la foc. Punctul de topire al oțelului este foarte ridicat, iar cedarea se produce doar dacă acțiunea temperaturilor foarte mari este de durată.

 

Durabilitate

Țeava rectangulară este durabilă și rezistentă și nu necesită intervenții repetate pentru reparații sau mentenanță. Acest lucru face să existe un raport echitabil preț-calitate, beneficiarii înțelegând foarte bine avantajul durabilității materialului.

Este important să știi caracteristicile țevii rectangulare și avantajele acesteia, chiar înainte de a construi. În general, alegerea materialelor se face în momentul calculului structural al elementelor de construcție, tocmai pentru a avea certitudinea că acestea respectă, în totalitate, normativele și breviarele de calcul ce impun anumite valori ale rezistențelor.

Firmele specializate de proiectare includ variantele de folosire a țevilor rectangulare tocmai pentru că acestea reprezintă un material potrivit în segmentul casnic dar și în domeniul industrial, iar utilizarea lor oferă un plus de siguranță la nivel de durabilitate.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă