10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleTop 4 unelte pe care trebuie să le ai în gospodărie dacă...

Top 4 unelte pe care trebuie să le ai în gospodărie dacă îți place să meșterești singur

Atunci când ai ceva de reparat, montat sau construit acasă, nu este întotdeauna ușor să decizi dacă să o faci singur sau să angajezi un profesionist. Dacă ești pasionat de bricolaj, un avantaj al primei variante este clar: vei economisi destul de mulți bani. În plus, poți utiliza imensa bibliotecă a internetului pentru a descoperi metode de care nu știai și pe care le poți încerca cel puțin la proiecte mai simple – în decorarea și întreținerea casei, reparații auto, amenajări și altele.

Unul dintre secretele economisirii de bani în bricolaj este să ai la dispoziție un set de unelte utile și de bună calitate. Însă asta nu înseamnă că va trebui să mergi la magazin să cumperi tot ce vezi în fața ochilor doar pentru că estimezi că vei avea nevoie odată de ele.

Ar însemna să te umpli de unelte care zac nefolosite și ai cheltui destul de mult. Este mai logic să cumperi câteva instrumente cu adevărat bune, așa cum poți găsi și la Atomico.ro, pe care le vei folosi de mai multe ori în diferite scenarii de lucru.

 

Iată o listă de 4 unelte esențiale pe care oricine iubește bricolajul ar trebui să le aibă:
 

Ciocanul
Una dintre cele mai importante unelte pe care trebuie să le ai în casă este ciocanul. Este, de asemenea, unul dintre cele mai accesibile și funcționale instrumente de lucru. Îl poți folosi în orice scenariu – de la bătutul unui cui în perete pentru tabloul primit cadou, până la montajul mobilierului sau pentru alte lucrări ce presupun loviri repetate pentru fixare sau demolare.

 

Șurubelnița
Uneori este folosită doar pentru a repara aparate electronice stricate, iar alteori o poți utiliza în montajul unor rafturi, piese de mobilier sau la strângerea diverselor șuruburi ale instalațiilor din casă. O șurubelniță este un instrument versatil, care te va ajuta în multe circumstanțe. Realizarea unui proiect de bricolaj este imposibilă fără a avea un set de astfel de unelte.

O serie de lucruri din casa ta sunt fixate cu șuruburi. Deci, oricând trebuie să repari sau să înlocuiești oricare dintre aceste obiecte, vei avea nevoie de o șurubelniță pentru a scoate le și a le pune din nou. Experții spun că acesta este singura unealtă din trusă de care te vei folosi cel mai des. 

 

Ruleta
În lucrările de bricolaj, măsurătorile exacte sunt obligatorii. Ai nevoie de o ruletă bună pentru a verifica dimensiunea unei conducte, pentru a atârna un tablou în poziția corectă sau pentru a măsura aria unui perete care trebuie văruit sau spațiul în care trebuie să se intre un nou aparat electrocasnic.

Pentru toate acestea, ai nevoie de o ruletă. S-ar putea să crezi că nu este un instrument de înaltă tehnologie sau inovator, dar, la nevoie, valorează mai mult decât îți poți imagina.

 

Lanterna
Cine și-ar dori să lucreze pe întuneric? Nu poți conta întotdeauna pe o iluminare naturală bună pentru lucrările de bricolaj. Adesea, trebuie să lucrezi într-un subsol slab luminat sau să meșterești unele instalații poziționate în locuri întunecate, unde becul din cameră nu poate ajunge.

De asemenea, dacă lucrezi cu instalația electrică, așa cum este cazul montării unor lustre de plafon sau prize, va trebui să oprești curentul din tablou. În astfel de cazuri, ai nevoie de o lanternă pentru a vedea ce faci. Cele mai bune modele sunt cele care pot fi atașate pe frunte, deoarece vor lumina excelent exact acolo unde ți se îndreaptă privirea și, în plus, vei avea mâinile libere pentru executarea lucrării.

În concluzie, iată doar câteva din uneltele indispensabile cu care poți începe dotarea trusei personale de scule. Desigur, în funcție de nevoi și pe măsură ce experiența ta de meșter amator va crește, se vor adăuga și altele mai complexe.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă