21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleTop 4 beneficii pentru sănătate pe care le oferă un scaun de...

Top 4 beneficii pentru sănătate pe care le oferă un scaun de gaming

Aceste scaune de gaming se deosebesc de celelalte categorii de scaune de birou, atât prin design-ul futurist, care atrage imediat privirea, cât și printr-o serie de proprietăți menite să asigure maximum de confort și să protejeze sănătatea celor care le utilizează.

Deși mulți gameri nu iau foarte în serios acest aspect, zecile de ore petrecute în fața calculatorului pot avea serioase repercusiuni asupra sănătății, care se vor resimți în timp.

Pentru a evita aceste neplăceri, toți gamerii ar trebui să folosească scaune adecvate pentru activitatea lor preferată. Dacă încă nu știai până cum, îți arătăm în ce fel are grijă de sănătatea ta un scaun de gaming.

 

Îți protejează coloana vertebrală

Oricât de pasionat ai fi de gaming, trebuie să admiți că statul pe scaun ore în șir nu este deloc sănătos. Omul este o ființă activă, iar organismul său este adaptat pentru poziția bipedă și mai puțin pentru cea așezat, specifică gamingului.

Petrecând mult timp în această poziție, mușchii se slăbesc, iar coloana vertebrală rămâne fără susținere. De aici pot apărea probleme precum deformări ale coloanei, dureri de spate și de gât, diminuarea mobilității și multe altele.

Folosind un scaun de gamer poți evita aceste probleme, întrucât acesta este special conceput pentru a-ți susține coloana pe durata șederii la calculator.

 

Previne apariția problemelor circulatorii

Un alt efect nedorit al statului pe scaun timp îndelungat este obstrucționarea circulației sanguine. Cum spuneam, organismul este perfect adaptat pentru poziția bipedă, iar atunci când petreci foarte multe ore stând așezat, circulația sângelui spre membrele inferioare este îngreunată.

Astfel se explică de ce îți amorțesc picioarele după ce te joci câteva ore în șir, iar dacă nu dai atenție acestei probleme, lucrurile se agravează. Din cauza circulației defectuoase pot apărea tromboze, constând în apariția unor cheaguri care blochează vasele sanguine sau pot migra spre alte zone unde vor crea probleme.

Scaunele special concepute pentru gaming asigură o poziție care nu afectează circulația sângelui, dar chiar și așa, este indicat să iei câte o pauză la interval de o oră-două și să faci mișcare cel puțin un sfert de oră.

 

Face să dispară crampele musculare

Nu de puține ori, după o sesiune prelungită de gaming, ți s-a întâmplat să te trezești cu dureri musculare puternice, care aproape nu te mai lasă să te miști. Acest lucru se datorează poziției incorecte pe scaunul de la birou, mai ales dacă acesta nu este unul adaptat.

Nu este și cazul scaunelor de gaming, care au în componență o spumă specială ce se modelează în funcție de greutatea și de conformația utilizatorului. În acest mod, nu se mai pune presiune pe anumite grupe de mușchi, care sunt astfel vascularizate corespunzător, iar astfel se previne apariția crampelor musculare și a cârceilor.

 

Îți permite să ai o poziție corectă la calculator

Oricât de bun ar fi un scaun, este importantă și poziția pe care o adopți în timp ce te joci pe calculator. Mai precis, spatele trebuie să fie drept, capul să fie menținut la nivelul umerilor – adică nu trebuie să îl apleci în față și nici să îl dai pe spate, genunchii să fie îndoiți la 90 de grade, iar tălpile pe podea.

De asemenea, este important ca spatele să fie rezemat de spătar, umerii să fie relaxați, iar tastatura poziționată cât mai aproape. Nu în ultimul rând, mâinile trebuie să fie îndoite  la aproximativ 90 de grade, cu coatele sprijinite pe brațele scaunului.

Un scaun de gaming se adaptează foarte ușor la nevoile fiecărui utilizator, putând fi reglat la nivelul spătarului, la nivelul brațelor și pe înălțime.

 

În concluzie, cu cât petreci mai mult timp jucându-te pe calculator, cu atât ai mai mare nevoie de un scaun de gaming, dacă vrei să poți da curs pasiunii tale cât mai mult timp de acum încolo. 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă