Tinerii români sunt tot mai interesați de un stil de viață sănătos

Românii se declară tot mai preocupați să aibă un stil de viață sănătos, iar persoanele cele mai exigente, din acest punct de vedere, sunt tinerii cu vârste de până la 30 de ani.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2019 - 16:47

Un chestionar distribuit și completat pe internet, în perioada martie - aprilie 2019, relevă că tinerii sunt cei mai interesați să aibă o alimentație corectă și un stil de viață activ. Dintre cele 734 de persoane care au acceptat să participe la acest sondaj, peste 71 la sută au vârsta de până la 30 de ani, ceea ce sugerează că, în mod special, această categorie de public este interesată să cunoască și să respecte principiile unei vieți sănătoase.

Pe de altă parte, peste 92 la sută dintre persoanele care au fost interesate să participe la acest studiu sunt femei.

Sondajul a fost realizat de un magazin online care oferă produse dietetice și terapeutice.

„Nu mai puțin de 71.4 % dintre persoanele care au ales să participe la sondaj sunt persoane de până în 30 de ani, ceea ce înseamnă că, din fericire, tinerii devin din ce în ce mai conștienți că un stil de viață sănătos este deosebit de important. Dintre aceștia, 42.1% consideră că momentan urmează un stil de viață sănătos, în timp ce 57.9% sunt de părere că deocamdată nu se pot încadra în această categorie și că mai au mai au nevoie de schimbări ale stilului actual de viață”, explică Maria Martac, director general al site-ului alimentespeciale.ro.

 

Ce-și doresc femeile până la 30 de ani

Cei mai mulți dintre respondenți (89.1%) au susținut că hrana este elementul cel mai important pentru o viață sănătoasă. În același timp, participanții la sondaj consideră că mișcarea (70.6%), somnul (54.4%), managementul stresului (43.1%) și socializarea (20.7%) sunt, în ordine, ceilalți factori determinați pentru un stil de viață corect.

“Somnul, managementul stresului și socializarea pot avea o contribuție deosebită pentru starea de sănătate. Spre exemplu, cercetările întreprinse în ultimii ani au concluzionat că un somn de calitate, odihnitor și suficient ca perioadă de timp, este cu mult mai important pentru organism decât se credea. De altfel, voci importante ale lumii științifice susțin că somnul poate fi la fel de important pentru sănătate precum este alimentația. Persoanele cele mai longevive din lume (locuitorii așa-numitelor Blue Zones), care depășesc frecvent vârsta de 100 de ani, au o alimentație sănătoasă, fac mișcare în mod regulat, se odihnesc corespunzător, duc o viață lipsită de stres și plină de interacțiune socială. Așadar, toate aceste aspecte sunt foarte importante”, a subliniat Maria Martac.

Comentarii