13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleTendințe vestimentare care au redevenit populare în 2019

Tendințe vestimentare care au redevenit populare în 2019

Moda reprezintă un lucru viu, întotdeauna în schimbare, noi tendințe vestimentare devenind populare în detrimentul altora. Acest lucru fiind foarte ușor de observat dacă ne uităm în trecut și luăm în considerare cât de mult au evoluat tendințele vestimentare numai în ultimul deceniu, și cât de mult s-au schimbat hainele percepute că fiind populare.

Unele piese vestimentare sunt nemuritoare – au rămas și vor rămâne la modă, multe altele, devenite la un moment dat demodate, încep să prindă atenția publicului din nou, redevenind populare, uneori sub altă formă, chiar dacă au trecut printr-o perioadă în care nu mai erau purtate. În acest articol încercăm să surprindem tendințele vestimentare vechi care au început să redevină la modă în ultimii ani, și în special în anul 2019.

 

Pantalonii largi

Chiar dacă în ultimii ani, pantalonii skinny și super-skinny au reprezentat standardul vestimentar, un trend recent este pe cale de a începe o contra-cultură. Pantalonii largi obișnuiau să fie foarte populari în anii 80 și 90 dar, odată cu trecerea într-un nou secol popularitatea acestora a început să scadă drastic, dispărând total din modă.

În ultima perioadă ținutele vintage încep să primească tot mai multă atenție, pantalonii largi devenind o piesă vestimentară favorizată de către tineri. Datorită nivelului înalt de confort pe care îl oferă pantalonii largi, deseori fabricați din denim, dar și datorită aspectului vintage al acestora, popularitatea lor a început să crească exponențial, în ultimul timp tot mai mulți optează pentru o pereche de baggy jeans în loc de una skinny.

Un element de vestimentație care este diferit de ce se poartă în mod curent are întodeauna potențialul de a te pune în centrul atenției, de aceea tot mai mulți tineri optează pentru așa ceva, mergând împortiva trend-urilor vestimentare mainstream. Designerii vestimentari și magazinele de haine au adoptat și ei acest trend, contribuind la restabilirea popularității pantalonilor largi.

 

Costumele de baie întregi
 

Ca element vestimentar întâlnim costumul de baie încă în reprezentările mozaicurilor din perioada Imperiului Roman. Costumul de baie întreg evoluează continuu din diferitele forme de îmbrăcăminte folosite la baie încă de la începutul sec XX, rochii, costume de lână formate din bluze cu mânecă lungă și pantaloni lungi, până la forma actuală. În forma cunoscută de noi astăzi apare numai spre mijlocul secolului XX după descoperirea firului de elastan în 1959 ceea ce produce o adevărată revoluție în dezvoltarea materialelor textile și implicit a modei.

Primului bikini apare în anul 1946 și are o popularitate din ce în ce mai mare, astfel costumele de baie întregi se poartă din ce în ce mai puțin: îl poartă doamnele cu forme voluptoase sau cele care fac sport nu și tinerele.

Dar, la fel că în cazul pantalonilor largi, și aici moda se repetă și în ultima perioadă costumele de baie întregi au început să fie purtate de tinere pe plajă, la piscină, activități de wellness.

În zilele de astăzi, deținerea și utilizarea unui costum de baie întreg nu mai reprezintă ceva neobișnuit. Chiar dacă ideea de bază a rămas aceeași, costumele de baie întregi din perioada noastră sunt total diferite și au un aspect mult mai atractiv și modern.

 

Jachetele de piele
 

Jachetele de piele au o istorie îndelungată și chiar dacă acestea nu au avut cel mai mare nivel de popularitate în ultima perioadă, ele sunt purtate chiar și în zilele de azi. Această piesă vestimentară pare să nu se învechească niciodată.

Mulțumită primelor apariții în filmele anilor 60 prin putrare de actori ca Marlon Brando sau Steve McQueen, geaca de piele, ca piesă vestimentară, a devenit un simbol pentru cuvântul cool și popularitatea ei a crescut exponențial.

Acest tip de geacă a devenit un simbol pentru motocicliști și cultură rock și punk rock din anii 80 dar, după această perioadă popularitatea ei a început să scadă. Totuși, în momentul de față foarte multă lume deține o astfel de jachetă, care reprezintă un obiect vestimentar esențial.

 
Concluzie
 

Revenirea ciclică a stilurilor vestimentare vintage, eventual numai ca elemente de design, culori, materiale, dar și ca accesorii sau obiecte vestimentare se poate considera o regulă a modei. În fiecare an putem întâlni ceva deosebit de nou dar și modele care conțin elemente care s-au mai întâlnit înainte.

Cele trei ținute menționate mai sus au o istorie îndelungată și, chiar dacă au trecut  prin perioade în care erau considerate demodate, purtarea acestora este din nou în vogă.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă