5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Tehnologie ultramodernă pentru tratarea durerilor provocate de artroză

Medicii spun că, în perioadele reci, temperaturile scăzute și umiditatea accentuează durerile caracteristice afecțiunii, limitând mobilitatea pacientului și conducând, în final, către deformarea articulației. În timp ce medicamentele antiinflamatoare doar calmează pe moment durerea, infiltrațiile cu plasmă proprie, îmbogățită în trombocite și obținută din sângele propriu, reprezintă un tratament modern și eficient pentru artroze, care stopează durerea și procesul de degenerare articulară.

“Factorii climatici determină apariția puseelor acute în artroze, care se manifestă prin dureri intense, continue, de nesuportat în una sau mai multe articulații de la nivelul organismului. Articulația se poate tumefia, acumulând lichid intra-articular în exces, pot apărea semne de inflamație prin înroșirea acesteia și prezența unei călduri la nivelul său, precum și limitarea mobilității, până la impotența funcțională. Deci o multitudine de complicații care afectează în mod semnificativ calitatea vieții pacientului. Vestea bună este că acestea pot fi tratate cu succes prin infiltrațiile cu plasmă îmbogățită în trombocite, obținută prin tehnologia MeaPlasma”, declară dr. Mihai Băican.

O tehnologie certificată ştiinţific

Medicul explică faptul că tehnologia MeaPlasma are la bază obținerea plasmei îmbogățite în trombocite prin utilizarea unui kit alcătuit dintr-o eprubetă sterilă ce conține heparină in vivo și un gel separator: “Practic, se vor recolta 8,5 ml de sânge de la pacient în această eprubetă și vor fi supuși unui proces de centrifugare până la separarea plasmei îmbogățite în trombocite și factori de creștere. Ulterior, aceasta va fi injectată în articulația cu probleme, conducând la regenerarea țesuturilor. În aproximativ una-două săptămâni, factorii de creștere vor începe efectiv «să repare», să regenereze țesuturile, să stopeze progresul artrozei și să scadă inflamația”, declară dr. Băican.

În ceea ce privește durata tratamentului și evoluția pacientului, acestea sunt determinate de gravitatea afecțiunii și protocolul recomandat de medicul specialist în urma consultului medical. În cazul tehnologiei MeaPlasma, se recomandă repetarea infiltrațiilor de 2–3 ori la un interval de 2–3 săptămâni, timp în care plasma acționează intens la nivelul articulației. În artrozele de gradul I și II, rezultatele sunt spectaculoase. Rezultatele tratamentului se traduc prin reducerea durerii până la dispariția ei, vindecarea inflamației, îmbunătățirea mobilității articulare și, în cele din urmă, o mai bună funcționalitate. 

Infiltrațiile cu plasmă proprie sunt nedureroase şi pot fi însoțite de fizioterapie, ca parte a tratamentului, precum și de ozonoterapie.

Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă