15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleTehnologia laser CO2 - metoda moderna de rejuvenare a pielii

Tehnologia laser CO2 – metoda moderna de rejuvenare a pielii

In functie de nevoile dvs. individuale, dermatologul dvs. va poate recomanda fie lasere ablative, fie non ablative. Laserele ablative includ dioxid de carbon (CO2) sau Erbium. Acesta este un laser puternic, ablativ, chirurgical, a carui energie este absorbita de apa din tesuturi. Prin urmare, se produce o vaporizare controlata a structurilor vizate. Erbium este utilizat pentru linii si riduri mai fine, impreuna cu alte probleme superficiale ale pielii.

Pe de alta parte, laserele non ablative nu elimina niciun strat de piele. Acestea includ lasere cu impulsuri si lasere fractionate. Laserele non-ablative pot fi utilizate pentru rozacee, vene paianjen si probleme legate de acnee. Cu ajutorul fasciculului laser pot fi: excizate cu precizie leziuni benigne ale pielii precum: alunite, nevi pigmentari, lipoame, chisturi, pete din nastere, vaporizate leziuni precum: veruci, negi, papiloame, siringoame, xantoame, xantelasma, veruci plane, cheratoze seboreice, cheratoze actinice.

Cine ar trebui sa apeleze la aceasta procedura? Pot lua in considerare aceasta procedura persoanele care au probleme de ingrijire a pielii legate de varsta, de soare sau de acnee, care nu sunt tratabile prin alte metode. Refacerea pielii cu laser poate fi utilizata pentru a trata una sau mai multe dintre urmatoarele probleme ale pielii: pete de varsta, cicatrici, cicatrici de acnee, linii fine si riduri, pielea lasata, tonul inegal al pielii, negii.

Persoanele cu tonuri de piele mai deschise sunt adesea candidati buni, deoarece prezinta un risc redus de hiperpigmentare. Cu toate acestea, American Board of Cosmetic Surgeons (ABCS) spune ca este o conceptie gresita ca refacerea pielii cu laser este doar pentru pielea deschisa la culoare. Cheia este sa lucreze cu un medic dermatolog sau medic care stie ce tipuri de lasere functioneaza cel mai bine pentru tonuri mai inchise ale pielii (de exemplu, lasere Erbium). Este posibil ca aceasta procedura sa nu fie potrivita pentru persoanele cu piele de acnee activa. ABCS recomanda, de asemenea, efectuarea acestei proceduri in timpul toamnei sau al iernii. Acest lucru poate ajuta la scaderea expunerii la soare, ceea ce poate deteriora pielea delicata.

Avand in vedere natura delicata a acestei proceduri, este important sa alegeti un dermatolog cu experienta, o clinica de dermatologie care lucreaza cu cea mai avansata tehnlogie in domeniu si care ofera tratamente revolutionare, sigure, eficiente, cu rezultate cosmetice excelente, folosind laserul fractionat eCO2.

Sursa: https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/laser-skin-resurfacing#questions-to-ask-your-derm

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă