9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleTe trezești târziu dimineața? Ce se întâmplă de fapt

Te trezești târziu dimineața? Ce se întâmplă de fapt

Pe lângă riscul morții premature, persoanele care se trezesc mai târziu prezintă și unui risc de a dezvolta diferite boli mentale și fizice.

Kristen Knutson, profesor asociat de neurologie la Universitatea Northwestern Feinberg School of Medicine, a spus că ar putea fi vorba despre stres psihologic, mâncat la momentul nepotrivit pentru corpul tău, lipsa exercițiilor, lipsa somnului, consumul de alcool sau droguri. Există o întreagă varietate de comportamente nesănătoase corelate cu statul treaz noaptea de unul singur.

Malcolm von Schantz, profesor de cronobiologie la Universitatea din Surrey, și un alt autor al lucrării au declarat că problemele cu care se confruntă oamenii care se trezesc târziu reprezintă o problemă de sănătate publică ce nu mai poate fi ignorată.

Este nevoie de mai multe cercetări despre modul în care specialiștii pot ajuta persoanele care au probleme cu trezitul de dimineață să facă față eforturilor de a sincroniza ceasul corpului cu răsăritul soarelui.

Dar păsările de noapte nu sunt într-un pericol atât de mare. Oamenii de știință spun că aproximativ 40-70% din ritmul circadian al unei persoane este genetic, restul fiind influențat de mediu și de vârstă. Asupra unei părți ai control cu alte cuvinte.

Printre sfaturile de la experții în somn pentru a te trezi mai devreme se pot enumera:

Asigură-te că ești expus la lumină dimineața devreme, dar nu și pe timp de noapte.

Încearcă să păstrezi o oră de culcare obișnuită și evită orele târzii de culcare.

Adoptă comportamente sănătoase în ceea ce privește stilul de viață și dă-ți seama că momentul în care dormi contează.

Fă lucrurile mai devreme și încearcă să nu mai fii atât de activ seara.

Somnul joacă un rol important în stilul de viață al oricăre persoane. Nu trebuie niciodată neglijat sau dat peste cap pe perioade lungi.

Cele mai citite

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...
Ultima oră
Pe aceeași temă