19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleTaylor Swift, pe primul loc în topurile din SUA, Australia şi Marea...

Taylor Swift, pe primul loc în topurile din SUA, Australia şi Marea Britanie

În Statele Unite, „Lover” a debutat pe primul loc în Billboard 200 după ce a înregistrat cea mai bună săptămână de vânzări a unui album de la „Reputation”, lansat de Swift în 2017.

„Lover” (Universal) a fost vândut în 867.000 de unităţi, în săptămâna încheiată pe 29 august, potrivit Nielsen Music. În urmă cu doi ani, „Reputation” a debutat în luna noiembrie cu 1,23 de milioane de unităţi vândute într-o săptămână.

În plus, „Lover” este şi primul album al lui Swift disponibil integral pe toate platformele de streaming. „Reputation” a ajuns pe platforme după aproximativ o lună de la lansare.

Acesta este al şaselea album al lui Taylor Swift care ajunge pe primul loc în Billboard 200 şi al cincilea în ultimii 9 ani. Înaintea lui au fost „Reputation” (patru săptămâni neconsecutive, 2017-2018), „1989” (11 săptămâni neconsecutive, 2014-2015), „Red” (şapte săptămâni neconsecutive, 2012-2013), „Speak Now” (şase săptămâni neconsecutive, 2010-2011) şi „Fearless” (11 săptămâni neconsecutive, 2008-2009).

„Lover” a înregistrat a doua cea mai bună săptămână de streaming din toate timpurile pentru un album al unei artiste şi pentru un album pop, cu 226 de milioane de accesări. El a fost depăşit doar de „Thank U, Next” al Arianei Grande, cu 307 milioane de accesări.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album).

În Australia, albumul ei a înregistrat cea mai bună săptămână de vânzări de anul acesta şi este al cincilea al ei care se clasează pe primul loc în ARIA Albums Chart. Swift este urmată în top de  Ed Sheeran cu „No.6 Collaborations Project” (Atlantic/Warner) şi de Brockhampton cu „Ginger” (RCA/Sony). Cifrele nu au fost comunicate.

Taylor Swift a debutat cu „Lover” (EMI/ Universal) pe primul loc şi în topul britanic al albumelor. Astfel, el este al patrulea cel mai bine vândut material de studio al artistei în Marea Britanie, după „Red”, „1989” şi „Reputation”. „Lover” a fost vândut în 53.000 de unităţi, dintre care 27 de milioane de accesări online, potrivit Official Chart Company. Ea a devenit prima cântăreaţă cu 4 albume pe primul loc în top în ultimul deceniu.

În clasamentul britanic este urmată de Ed Sheeran şi „No. 6 Collaborations Project” (Asylum/Warner Music) şi de Lewis Capaldi şi „Divinely Uninspired To A Hellish Extent” (EMI/Universal).

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă