14.3 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

TAROM: De la Timișoara la Constanța, cu mașina faci nouă ore, cu avionul faci o oră

„Ne bucurăm să putem oferi o alternativă sigură și rapidă călătoriilor cu mașina sau trenul pe distanțe lungi, pentru românii care merg anul acesta în vacanță, în țară. Dacă distanța de la Timișoara până pe litoral se parcurge cu autoturismul în aproximativ nouă ore, cu avionul, același drum, durează doar o oră, în condițiile de siguranță incomparabile”, a declarat George Barbu, directorul general al companiei aeriene TAROM.

În această vară, compania aeriană națională reia cursele directe între aeroportul Mihail Kogălniceanu (Constanța) și alte câteva orașe importante din România.

Astfel, pe lângă zborurile București – Constanța, care vor continua să existe, din luna iulie 2020 vor opera și următoarele curse directe: Timisoara – Constanța – Timisoara, Oradea – Constanța – Oradea, Cluj Napoca – Constanța – Cluj Napoca, a anunțat un comunicat al TAROM.

Decizia de introducere a unor zboruri care să conecteze mari orașe din vestul României de litoral a fost luată în urma consultărilor dintre Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin Direcția Generală Turism, Prefectura Constanța, Primaria Oradea, Primaria Timisoara și Primaria Cluj Napoca,  împreună cu TAROM, în contextul în care se estimează că cei mai mulți dintre români vor alege, în acest an, să își petreacă vacanța de vară în țară.

Conform statisticilor elaborate de către asociațiile de promovare a turismului, se preconizează că doar 20 la sută dintre românii care vor pleca anul acesta în concediu vor aleage destinații turistice externe.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă