12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleTabără de vară în oraș: ateliere de robotică în pași de dans

Tabără de vară în oraș: ateliere de robotică în pași de dans

Pentru că puțin părinți își permit să-și trimită copiii în tabere din iunie și până în septembrie, atelierele care se organizează în oraș sunt mereu la mare căutare. Mai ales când acestea abordează teme mai puțin dezbătute în programa școlară clasică, cum ar fi robotică, dezvoltare personală sau tir cu arcul.

Pornind de la această idee, de la mijlocul lunii iulie şi până la sfârşit de august, la Drumul Taberelor (noul concept sub care îşi desfăşoară activitatea Centrul Comercial Auchan din Drumul Taberei) are loc o Tabără de Joacă, un eveniment liber, destinat copiilor de toate vârstele, dar nu numai.

Fiecare dintre cele 7 săptămâni ale Taberei de Joacă este împărţită pe activităţi tematice. De la exerciţii de motricitate fină, grosieră, până la abilităţi de programare, ateliere de dans, dar şi de karate. Părinții și bunicii au fost cel puțin la fel de încântați ca și copiii de activitățile propuse în mod gratuit.

Am avut parte de activități interesante printre roboţei. Curioşi şi fericiţi, Miruna şi Rareş au văzut cum roboţeii pot fi programaţi să facă diferite acţiuni. Au plecat acasă cu gândul să îşi confecţioneze şi ei nişte ajutoare, a spus Elena Duţă, educatoare, bunica Mirunei şi a lui Rareş, care şi-au petrecut multe zile de vacanţă în Drumul Taberelor. 

De la mişcare la cunoaştere şi conectare

 

Pentru că mișcarea este esențială, multe dintre atelierele tematice s-au axat pe astfel de activități. Astfe, cei mici au exersat mişcările de dans, de gimnastică aerobică şi pe cele de karate. Alte ateliere interesante au fost cele de fotografie, care au solicitat atenția și răbdarea participanților, dar și cele de dezvoltare personală. De altfel, trainerii care au susţinut cursurile pentru comunitate spun că au folosit acest timp în folosul copiilor şi că şi-au dezvoltat chiar ei abilităţi noi: observarea, empatia şi au trăit bucuria simplă de a oferi ceva cartierului care îi găzduieşte. Pentru unii dintre ei, venirea într-un spaţiu neutru a fost ca o întâlnire la mijloc de drum a taberelor: tabăra traienerilor cu tabăra copiilor şi cu tabăra părinţilor şi a bunicilor. 

Potrivit reprezentanţilor Centrului Comercial, noul concept îşi propune să ducă la un alt nivel experienţa clientului , pentru că oamenii îşi doresc ca locurile unde îşi petrec timpul să reflecte stilul lor de viaţă. Conceptul marchează trecerea de la cartier la comunitate,  o comunitate care creşte împreună, având ca loc de întâlnire tocmai acest centru comercial – „Drumul Taberelor”. 

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă