INGREDIENTE:
1 lingură ulei de măsline
1 tijă de apio
1 ceapă albă mică
3 căței de usturoi
1 lingură ghimbir ras
1 l apă
700 g mazăre congelată
1 legătură frunze de mentă
sare
piper
300 ml lapte de migdale (neîndulcit)
Topping: pâine crocantă Finn Crisp, ardei iute, parmezan, creveți, bacon, nuci
Mod de preparare:
Într-o oală potrivită pentru supă am adăugat uleiul de măsline, urmat de ceapa tocată, tija de apio, usturoiul și ghimbirul ras. Am acoperit vasul cu un capac și am lăsat la o temperatură potrivită atât cât s-au înăbușit.
După 3 minute am adăugat apa, iar când aceasta a atins punctul de fierbere am adăugat mazărea congelată și am condimentat cu sare și piper. Am acoperit vasul din nou și am lăsat supa pe foc timp de 15 minute.
La final am adăugat frunzele de mentă și am transferat legumele într-un blender de viteză mare, unde am pulsat până când totul a devenit un amestec fin și cremos. Am completat cu lapte vegetal pentru că așa îmi spunea mie textura, că mai trebuie subțiat. Tu decizi care vrei să fie consistența.
Daniela Niculi – danielaniculi.ro – Food for your soul