Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Studiu. Care sunt cele mai curate și cele mai murdare plaje din România

În luna mai 2020 s-au înregistrat cele mai mici cantităţi de deşeuri abandonate pe nisip, o posibilă cauză fiind absenţa oamenilor din aceste zone în perioada de pandemie, informează un comunicat al Organizaţiei Mare Nostrum.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

22.06.2020 - 18:53

Astfel, pe cele opt sectoare de plajă monitorizate, în luna mai 2020 au fost identificate 6.646 deşeuri din material polimeric artificial, cauciuc, material textile, hârtie, carton, lemn prelucrat, sticlă, ceramică şi metal, acestea reprezentând totuși un număr considerabil mai mic faţă de anul 2019, când au fost înregistrate peste 45.000 de deşeuri.

În luna mai 2020, cel mai murdar sector de plajă a fost Năvodari, cu 2.074 deşeuri, o parte din acestea provenind de la şantierele de construcţii din apropiere. Pe locul următor a fost zona Mamaia Nord, cu 1.481 deşeuri.

Cele mai mici cantităţi de deşeuri au fost înregistrate pe sectoarele de litoral de la Vama Veche şi Corbu.

Comentarii