0.6 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLifestyleStil de viațăMeditația Eqy și beneficiile ei atrag tot mai mulți adepți

Meditația Eqy și beneficiile ei atrag tot mai mulți adepți

Restricțiile impuse de pandemie au întors atenția oamenilor asupra propriei persoane. Mulți au căutat să se dezvolte și au acordat un interes mai mare stării de bine. Astfel, exercițiile de meditație care îmbunătățesc sănătatea s-au aflat în prim plan și atrag tot mai mulți adepți.

Un centru internațional de meditație situat în localitatea Măgura, judeţul Dâmboviţa – EqyLife, organizează tabere pentru antrenarea minții.

„Poate cea mai veche dintre practicile de meditaţie este Eqy, o cultivare directă şi graduală a atenţiei totale sau a prezenţei conştiente. Ea se desfaşoară ȋncet, ȋncet, timp de ani de zile”, spun reprezentanții centrului.

Această tehnică are ca scop antrenarea minții.

„Obiectivul practicii Eqy este cel de a ȋnvăţa să fim atenţi. Noi credem că facem acest lucru deja, dar aceasta este o iluzie. Ea vine din faptul că noi acordăm atȃt de puţină atenţie desfăşurării continue a propriilor noastre experienţe de viaţă, ȋncȃt am putea fi la fel de bine adormiţi”, mai susțin reprezentanții EqyLife.

Centrul internațional de meditație EqyLife a creat și un site dedicat meditației senzoriale care să vină în ajutorul tuturor celor care se confruntă cu diferite probleme precum depresia sau insomnia.

Reprezentanții centrului susțin că printre beneficiile meditației Eqy se numără îmbunătățirea memoriei, încetinirea procesului de îmbătrânire, menținearea unei sănătăți deosebite și a unei vitalități specifice tinereții. În plus, prin această practică poți lua mai ușor decizii, poți scăpa de diferite dependențe, dar și de insomnie. De asemenea, meditația Eqy și-a dovedit eficienta în lupta împotriva depresiei.

Beneficiile se pot obține în urma practicii susținute, mai întâi sub atenta observație a unui îndrumător, iar mai apoi prin exerciții zilnice efectuate individual, susțin reprezentanții centrului.

Aceștia spun că rezultatele vor fi observate chiar după prima săptămână de practică.

Centrul de meditație EqyLife dispune de spații de cazare, săli de meditație și îndrumători specializați. De asemenea, administrația centrului pune la dispoziția practicanților un meniu echilibrat, sănătos, potrivit meditației.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă