27.5 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăLifestyleStil de viațăAspiratorul robot - Un dispozitiv inteligent pentru casa ta

Aspiratorul robot – Un dispozitiv inteligent pentru casa ta

Cum funcționează aspiratoarele robot?

V-ați întrebat vreodată cum știe un aspirator robot să se descurce în casa dumneavoastră?

Își creează o hartă în timp ce curăță sau doar urmează un tipar prestabilit de fiecare dată când aspiră? Răspunsul este un pic din ambele.

Majoritatea aspiratoarelor robot din zilele noastre folosesc o combinație de senzori și inteligență artificială pentru a învăța configurația casei dvs. și pentru a face curățenia cât mai eficientă.

Cum vă învață aspiratoarele robotizate casa?

Când începeți să utilizați pentru prima dată un aspirator robot, acesta va trece de obicei prin ceea ce se numește „faza de învățare” În timpul acestei faze, aspiratorul se va deplasa prin casa dvs., luând notă de obstacole precum mobilierul și ușile.

De asemenea, va crea o hartă virtuală a aspectului casei dvs. Odată ce faza de învățare este finalizată, aspiratorul va fi capabil să navigheze mai eficient prin casa dvs. și să evite obstacolele care i-ar putea împiedica progresul.

Pe lângă crearea unei hărți a locuinței dvs., majoritatea aspiratoarelor robotizate folosesc, de asemenea, senzori pentru a detecta murdăria și resturile. Acești senzori ajută aspiratorul să identifice zonele care trebuie curățate mai temeinic.

În timp, aspiratorul va învăța obiceiurile dvs. de curățenie și își va ajusta activitățile în consecință. De exemplu, dacă îl puneți întotdeauna în funcțiune dimineața, înainte de a pleca la serviciu, aspiratorul va începe să curețe automat la acea oră în fiecare zi

Sunt aspiratoarele robot mai bune decât aspiratoarele tradiționale?

Există mai multe avantaje pe care aspiratoarele robot le au față de aspiratoarele tradiționale.

În primul rând, nu trebuie să le împingeți sau să le cărați în sus și în jos pe scări – roboții fac toată treaba în locul dumneavoastră!

În plus, pentru că sunt autonome, le puteți programa să curețe când vă convine, în loc să trebuiască să vă găsiți timp în programul dvs. încărcat pentru a face acest lucru.

În cele din urmă, multe dintre modelele mai noi sunt dotate cu funcții avansate, cum ar fi coșuri de gunoi cu golire automată și accesorii pentru mopuri, ceea ce face ca utilizarea lor să fie și mai convenabilă.

Deci, iată – o privire mai atentă la modul în care aceste mici aspiratoare robot își fac magia. Combinând senzorii cu inteligența artificială, aceste dispozitive ingenioase sunt capabile să creeze hărți ale locuinței dvs. și să își ajusteze tiparele de curățare în funcție de obiceiurile dvs.

Aspiratoarele robot vă pot spiona?

Probabil că nu te-ai gândit niciodată dacă aspiratorul tău robot te-ar putea spiona sau nu. La urma urmei, nu are microfoane, deci cum ar putea capta semnalele audio din interiorul casei tale? Ei bine, potrivit unei echipe de cercetători care include un informatician UMD, este posibil ca hackerii să se joace de la distanță cu sistemul de navigație al unui robot aspirator pentru a asculta conversațiile care au loc în casă.

Cum funcționează

Cercetătorii au reușit această performanță, păcălindu-l pe aspiratorul robot, făcându-l să creadă că primește un semnal Wi-Fi când, în realitate, capta un semnal audio. Prin manipularea sistemului de navigație al aspiratorului, echipa a reușit să facă aspiratorul să se miște în așa fel încât să îi permită să capteze undele sonore din toată camera. Cu alte cuvinte, aspiratorul a devenit un dispozitiv de ascultare high-tech

Cercetătorii au reușit să transmită semnale audio pe o distanță de aproape 30 m, ceea ce înseamnă că un hacker ar putea teoretic să asculte conversațiile care au loc în interiorul casei tale, chiar dacă ar fi fost afară. Cu toate acestea, raza de acțiune ar putea fi mărită și mai mult dacă hackerul ar avea acces la echipamente mai puternice.

Ești în pericol?

Nu sunt cunoscute cazuri de cineva care să folosească această metodă pentru a spiona oamenii, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să vă faceți griji. Pe măsură ce tot mai multe dispozitive se conectează la internet, există un risc tot mai mare ca acestea să fie sparte și utilizate în scopuri nefaste. Cel mai bun mod de a vă proteja este să cumpărați numai produse de la companii de renume și să vă mențineți dispozitivele la zi cu cele mai recente corecții de securitate.

Cele mai citite

Ultima ofertă a Guvernului pentru profesori. Ce spun liderii sindicali după negocierile de la Guvern

Guvernul le promite profesorilor câte 1.500 de lei net pe an, până în 2027, de la Ministerul Proiectelor Europene, potrivit liderilor sindicali, care au...

GALERIE FOTO. 20.000 de profesori protestează în fața Guvernului. Marius Nistor: „Revendicările sunt simple: demnitate şi respect”

Protestul cadrelor didactice din Piaţa Victoriei a început, iar sindicatele din educaţie se aşteaptă la o prezenţă de 20.000 de persoane. La momentul actual, sindicaliştii...

Avertizări de viituri și inundații, pentru mai multe județe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează cinci bazine hidrografice, respectiv un...
Ultima oră
Pe aceeași temă